Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

A bronz lesz a fájdalomdíj, megérdemeljük

2009.10.15. 16:49
35 hozzászólás

Elődöntőben elbukni mindig rossz, ezért is mondják, hogy a bronzmeccs a csalódottak meccse, az egyiptomi U20-as világbajnokságon azonban ez nem így lesz. Magyarország és Costa Rica történelmük legeredményesebb szereplését teljesítik, a bronzérem mindkét csapatnak nagyon fontos lenne. A FIFA honlapján a főszereplőket kérdezték a péntek délutáni (17 óra, m1, Eurosport) mérkőzésről.

„Nyerni akartunk az elődöntőben, nem csak védekezni akartunk Brazília ellen – kezdte Costa Rica-i védő, Roy Smith. – Egy pillanatra kihagytunk, a brazilok pedig büntettek, így nem lehetünk ott a döntőben.” Esteban Alvarado is hasonlóképp gondolja, a csapat kapusa elmondta, biztosra vette, hogy bejutnak a döntőbe, nagyon csalódott, hogy nem sikerült.

K EPA20091009100

Az edző, Roland Gonzalez elégedett volt a vereség után, a torna legjobbjától kaptak ki, velük azonos játékerőt szerinte a csehek képviseltek (őket a magyarok ejtették ki a nyolcaddöntőben), ezért optimista a Magyarország elleni bronzmeccs előtt. „Csehországhoz hasonló csapat a magyar, bár következő ellenfelünk kicsit játékosabb futballra törekszik” – mondta Gonzalez, aki csapatával a csoportmeccsek 3. fordulójában 3-2-re kikapott a csehektől.

K EPA20091009095

„Elsők már nem lehetünk, ezért a célunk, hogy megszerezzük a 3. helyet. A bronz csodás jutalom lenne mindazért, amit ez a csapat tett apró országunkért. Mindannyian a szívünket tettük a pályára azért, hogy világbajnokok legyünk, most ugyanilyen elszántan fogunk küzdeni a harmadik helyért” – tett hozzá az edző.

Hasonlóan tekintenek a bronzéremre a magyar játékosok is, a mieink is úgy érzik, megérdemlik a harmadik helyet, nagyon sokat tettek érte a tornán. „El lehet veszíteni egy meccset, de a Ghána ellen az első félidőben nyújtott teljesítményünkre nincs magyarázat. Különösen azért volt fájdalmas, mert a szünet után megmutattuk, minden megvolt bennünk ahhoz, hogy bejussunk a döntőbe” – nyilatkozta a fifa.comnak Gosztonyi András.

Koman Vladimir is az elődöntő elbukásával kezdte értékelését. „Rettenetes érzés volt egy ilyen fontos mérkőzést a lelátóról nézni. Főleg az első félidőben látottak miatt éreztem magam nagyon tehetetlennek, így a másodikban már hiába voltunk jók, nem maradt időnk az egyenlítésre” – mondta Koman, majd hozzátette, úgy készülnek a pénteki meccsre, hogy mindenkinek bebizonyítsák, még annál is jobbak, mint amit eddig mutattak.

Az elődöntőben nagyot hibázó Présinger Ádám szerint erőt kell meríteniük az elveszített Ghána elleni mérkőzés második félidejéből. „Megérdemeljük a bronzérmet, mint fájdalomdíjat” – mondta a balhátvéd.

„Minden eddiginél eltökéltebbek vagyunk, meg akarjuk mutatni, milyen sok van ebben a csapatban – fogalmazott meg a Costa Rica-iakéhoz hasonló véleményt Gosztonyi András. – Nagyon akarjuk a harmadik helyet, és mindent meg is fogunk tenni azért, hogy megszerezzük."

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!