Jácint
16 °C
31 °C

Gulácsi 6 büntetőt védett az U20-vb-n

2009.10.17. 11:11
23 hozzászólás

Gulácsi Péter élvezi a nyomást, ami akkor nehezedik rá, mikor büntetőt véd - nyilatkozta egy amerikai hírügynökségnek Kairóban a magyar U20-válogatott kapusa, miután csapata bronzérmet nyert péntek este a 20 éven aluliak egyiptomi labdarúgó-világbajnokságán.

Magyarország az 1-1-es döntetlen után 11-es párbajban 2-0-ra legyőzte Costa Ricát. A sikerhez kellett Gulácsi, aki három büntetőt is megfogott.

„Nem szabad túl magabiztosnak lenned, de a veled szemben állónak meg kell mutatnod, hogy élvezed a büntetőket – utalt titkára a magyar kapus, aki a 16 között, a csehek elleni mérkőzésen, hasonló szituációban szintén három 11-est védett. – Amúgy persze frusztrált, amikor a hajrában bekaptuk azt a gólt úgy, hogy előtte a második félidőben sok helyzetünk volt, csak éppen valamennyit ki is hagytuk. Ám aztán ismét megmutattuk, hogy ez a csapat mentálisan nagyon erős.”

A kapus ellen összesen 10-szer próbálkoztak a tornán, hatot megfogott, egy a lécre ment, vagyis hét kimaradt.

Az AP – amely megírta, hogy Gulácsi Pepe Reina és Diego Cavalieri mögött a Liverpool harmadik számú kapusa – megszólaltatta a magyar együttesből a középpályás Varga Rolandot is.

„Úgy gondolom, nemcsak azért, mert a csapattársunk, hogy Péter volt a vb legjobb kapusa. Nem hiszem, hogy bárki meg tudta volna azt tenni, amit ő, ha nem Péter véd, a bronzmeccs is másként alakul” – nyilatkozta Varga.

A válogatott várhatóan szombat este 22:30 órakor érkezik a ferihegyi repülőtér 2A termináljára.