Huba
17 °C
33 °C

Elveszítettük a legfontosabb meccsünket

2009.11.14. 17:21
20 hozzászólás

Az olasz lapok elismerik, Magyarország teljesen jogosan győzte le Olaszországot péntek este, és kivétel nélkül hozzáteszik, a vereséggel minimálisra csökkentek az olasz esélyek az Európa-bajnokságra, és így az olimpiára jutásnak.

A Gazzetta dello Sport keményen lesújt az olasz csapatra, amelyből Davide Santont mellett a sokat küzdő, de a Gulácsi Péterrel nem bíró Mario Balotellit emeli ki. Az Inter támadójának ugyanakkor felróják, hogy megint feleslegesen kapott sárgát, így nem játszhat jövő héten, amikor Olaszország Luxemburgot fogadja.

Jegyzőkönyv

MAGYARORSZÁG-OLASZORSZÁG 2-0 (1-0)
Gólszerzők
: Németh (15.), Koman (87.)

Magyarország: Gulácsi Péter - Lázár Pál, Korcsmár Zsolt, Szabó János, Kádár Tamás - Gosztonyi András (Varga Roland, 82.), Varga József, Elek Ákos, Koman Vladimir - Németh Krisztián (Lencse László, 21.), Simon András (Szakály Dénes, 66.).

A csoport állása: 1. Wales 13 pont/5 mérkőzés, 2. Magyarország 9/4, 3. Olaszország 4/4 (4-3), 4. Luxemburg 4/6 (2-11), 5. Bosznia-Hercegovina 1/3
1. Wales 13 pont/5 mérkőzés, 2. Magyarország 9/4, 3. Olaszország 4/4 (4-3), 4. Luxemburg 4/6 (2-11), 5. Bosznia-Hercegovina 1/3

A magyar kapus mellett a napilap Németh Krisztiánról és Koman Vladimirről úgy beszél, mint a magyarok drágaköveiről, és elismeri, hogy a magyarok nem csak jobban, de taktikusabban is játszottak az olaszoknál.

A Corriere dello Sport hozzáteszi, egy hónapon belül másodszor kapott ki teljesen megérdemelten az olasz válogatott Magyarországtól, de míg a legutóbbi vereség csak az U20-as vébéről való kiszállást jelentette, addig a mostani az Eb, és az olimpiai szereplést is kérdésessé teszi.

„Elvesztettünk a sorozat legfontosabb mérkőzését – nyilatkozta a magyarországi sajtótájékoztatót kihagyó Pierluigi Casiraghi. – A szünet után hiába uraltuk a játékot, a magyarok nagyon szervezetten játszottak, mi pedig túl sokat hibáztunk a védekezésünkben, ezt jól kihasználták. Most már nagyon-nagyon nehéz helyzetben vagyunk az Európa-bajnokságot illetően”

A Tuttosport egyenesen úgy fogalmaz, a magyarok kiütötték az Eb-ről Olaszországot. A lap hozzáteszi, nem volt szerencséje sem Casiraghi csapatának, mert Balotelli két olyan helyzetet is kihagyott, amiből máskor simán gólt szerez. A kapitánynak azt róják fel, hogy a csapata arctalan, fantáziátlan játékkal rukkolt elő, és nyomás alatt sem tudta igazán beszorítani a magyarokat.

Az UEFA honlapja úgy fogalmaz, az olaszok megfizettek azért, mert nem tudták második félidei fölényüket egyenlítésre váltani, de megemlítik, hogy a magyar csapat igen eredményes támadóit, akik újra bizonyították klasszisukat.

A goal.com szintén megérdemeltnek nyilvánítja a magyar sikert, és megemlítik, hogy Casiraghi napjai egyébként is meg voltak számlálva a válogatott élén, így szinte biztosan kirúgják.

Az Európa-bajnoki pótselejtezőre a tíz csoportelső mellett a négy legjobb második kap lehetőséget. Őket összesorsolják, a hét továbbjutó csatlakozik a rendező Dániához.