Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Elveszítettük a legfontosabb meccsünket

2009.11.14. 17:21
20 hozzászólás

Az olasz lapok elismerik, Magyarország teljesen jogosan győzte le Olaszországot péntek este, és kivétel nélkül hozzáteszik, a vereséggel minimálisra csökkentek az olasz esélyek az Európa-bajnokságra, és így az olimpiára jutásnak.

A Gazzetta dello Sport keményen lesújt az olasz csapatra, amelyből Davide Santont mellett a sokat küzdő, de a Gulácsi Péterrel nem bíró Mario Balotellit emeli ki. Az Inter támadójának ugyanakkor felróják, hogy megint feleslegesen kapott sárgát, így nem játszhat jövő héten, amikor Olaszország Luxemburgot fogadja.

Jegyzőkönyv

MAGYARORSZÁG-OLASZORSZÁG 2-0 (1-0)
Gólszerzők
: Németh (15.), Koman (87.)

Magyarország: Gulácsi Péter - Lázár Pál, Korcsmár Zsolt, Szabó János, Kádár Tamás - Gosztonyi András (Varga Roland, 82.), Varga József, Elek Ákos, Koman Vladimir - Németh Krisztián (Lencse László, 21.), Simon András (Szakály Dénes, 66.).

A csoport állása: 1. Wales 13 pont/5 mérkőzés, 2. Magyarország 9/4, 3. Olaszország 4/4 (4-3), 4. Luxemburg 4/6 (2-11), 5. Bosznia-Hercegovina 1/3
1. Wales 13 pont/5 mérkőzés, 2. Magyarország 9/4, 3. Olaszország 4/4 (4-3), 4. Luxemburg 4/6 (2-11), 5. Bosznia-Hercegovina 1/3

A magyar kapus mellett a napilap Németh Krisztiánról és Koman Vladimirről úgy beszél, mint a magyarok drágaköveiről, és elismeri, hogy a magyarok nem csak jobban, de taktikusabban is játszottak az olaszoknál.

A Corriere dello Sport hozzáteszi, egy hónapon belül másodszor kapott ki teljesen megérdemelten az olasz válogatott Magyarországtól, de míg a legutóbbi vereség csak az U20-as vébéről való kiszállást jelentette, addig a mostani az Eb, és az olimpiai szereplést is kérdésessé teszi.

„Elvesztettünk a sorozat legfontosabb mérkőzését – nyilatkozta a magyarországi sajtótájékoztatót kihagyó Pierluigi Casiraghi. – A szünet után hiába uraltuk a játékot, a magyarok nagyon szervezetten játszottak, mi pedig túl sokat hibáztunk a védekezésünkben, ezt jól kihasználták. Most már nagyon-nagyon nehéz helyzetben vagyunk az Európa-bajnokságot illetően”

A Tuttosport egyenesen úgy fogalmaz, a magyarok kiütötték az Eb-ről Olaszországot. A lap hozzáteszi, nem volt szerencséje sem Casiraghi csapatának, mert Balotelli két olyan helyzetet is kihagyott, amiből máskor simán gólt szerez. A kapitánynak azt róják fel, hogy a csapata arctalan, fantáziátlan játékkal rukkolt elő, és nyomás alatt sem tudta igazán beszorítani a magyarokat.

Az UEFA honlapja úgy fogalmaz, az olaszok megfizettek azért, mert nem tudták második félidei fölényüket egyenlítésre váltani, de megemlítik, hogy a magyar csapat igen eredményes támadóit, akik újra bizonyították klasszisukat.

A goal.com szintén megérdemeltnek nyilvánítja a magyar sikert, és megemlítik, hogy Casiraghi napjai egyébként is meg voltak számlálva a válogatott élén, így szinte biztosan kirúgják.

Az Európa-bajnoki pótselejtezőre a tíz csoportelső mellett a négy legjobb második kap lehetőséget. Őket összesorsolják, a hét továbbjutó csatlakozik a rendező Dániához.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?