Viola
-6 °C
-2 °C

Számunkra szent a haza

2009.11.29. 19:02 Módosítva: 2009-11-29 19:00:59
13 hozzászólás

Visszautasít minden bundázással kapcsolatos gyanúsítgatást a világbajnoki bronzérmes magyar U20-as labdarúgó-válogatott öt tagja. Ezt azok után jelentették ki, hogy szombaton Vass Ádám elismerte: a válogatott egyik játékosát arra akarták rábírni, hogy játsszon a csapat vereségére.

"Ha nincs bennünk tartás, önbecsülés, ha akadnak köztünk, akik hajlamosak meginogni bizonyos külső hatásokra, akkor... De erről ne is beszéljünk! Ilyen nem volt és nincs is!" - írja nyílt levelében az U20-as válogatott több tagja.

A közelmúltban kirobbant bundabotrány kapcsán már a magyar U21-es válogatott is a képbe került, miután Vass Ádám a Nemzeti Sportnak adott interjújában elismerte, egyik válogatottbeli társát is megkörnyékezték tavaly a vesztegetők.

A lap "A haza sem szent..." címoldallal jelent meg, amire öt világbajnoki bronzérmes U20-as játékos, Debreceni András, Gulácsi Péter, Koman Vladimir, Korcsmár Zsolt és Németh Krisztián reagált az Magyar Labdarúgó Szövetségnek eljuttatott nyílt levelében.

"A legfontosabb, s ezért tartottuk fontosnak, hogy megszólaljunk: visszautasítunk minden sanda gyanúsítgatást. A leghatározottabban kijelentjük: számunkra szent a haza!  Kevésbé ünnepélyesen: címeres mezben nem ismerünk tréfát!" - írják az U20-asok, akik érintettek voltak gyanúsnak vélt találkozókon: a Szerbia elleni 8-0-ra elveszített U21-es Európa-bajnoki selejtezőn, illetve két 4-1-es vereség alkalmával Szlovákia és Wales ellen.

A fiatal játékosok megjegyzik, "Eszünk ágában sincs belemélyedni a sok-sok országban dúló fogadási botrány részleteibe", de azt kiemelik, hogy "hogy soha, semmilyen körülmények között nem hoztunk szégyent a címeres mezre, a válogatottságra".

Komanék emlékeztetnek, hogy az egyiptomi világbajnokságon elért bronzérmükkel az utóbbi évtizedek legnagyobb magyar futballsikerét aratták, és nem szeretnék, ha "mondvacsinált okból" elfordulnának tőlük a szurkolók.

"Lehet rosszul játszani, előfordul, hogy akadnak feszültségek egy-egy vereség után az öltözőben, de hogy mindig minden meccset meg szeretnénk nyerni, azt - főleg azok, akik láttak minket Egyiptomban futballozni, s tudjuk: sokan vannak! - nem vonhatja kétségbe senki" - zárják levelüket az U20-as játékosok.

A nyílt levél a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján, mlsz.hu-n megtekinthető.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!