Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Koman volt a győztes Bari legjobbja

2009.11.29. 22:01
23 hozzászólás

A Serie A 14. fordulójában a Bari 2-1-re legyőzte a Sienát, és feljött a 8. helyre. Az újonc legjobbja a magyar U21-es válogatott irányítója volt, aki háromszor is ziccerbe hozta csapattársait, de a Bari csatárai hibáztak. Legutóbb egy félidőt, most 83 percet kapott a kezdőként pályára lépő magyar középpályás.

A Roma múlt héten alaposan elverte a Barit, a 3-1-re végződött mérkőzésen (nyolcezer Bari-szurkoló szeme láttára) a vendégek a második félidőben kezdtek el futballozni, és a szünetben beállt Koman Vladimir gólpasszával szépítettek.

A magyar utánpótlás-válogatott középpályásnak a tökéletesen betekert szögleten kívül is volt néhány jó passza, ezért nem volt meglepetés, hogy a 14. fordulóban a kezdő volt az utolsó helyen álló Siena elleni mérkőzésen. A Bari rosszul kezdett, a vendégek gyorsan vezetést szereztek, a San Nicola közönsége pedig az első félóra végén olaszosan ébresztőt fújt: kifütyülte csapatát.

A hazaiak első komoly helyzete egy hajszálpontos Koman-passz után alakult ki, a magyar középpályás 25 méterről tökéletes íveléssel szolgálta ki Barretót, aki az ötösről hagyta ki a ziccert. A második félidőben újra Koman átadása után került helyzetbe a Bari, Meggiorini lövését Curci kapus kivédte (vagy inkább a csatár hibázott).

Az oldalakat váltogató, igen aktív magyar irányító ekkor már két gólpassznál járhatott volna, ha társai jobban koncentrálnak, de a legnagyobb helyzet még hátra volt: egy balról érkező Kamata-ívelésre a hosszún érkezett, de nem kapura lőtt, hanem középre tette a labdát, de az ötösre berobbanó Barreto középről fölé lőtt. Koman néhány perccel később ugyanonnan már elvállalta, de lövésébe a védők belevetődtek.

A Bari végül egy szöglet utáni Masiello lövéssel egyenlített, majd (már a 83. percben lecserélt magyar játékos nélkül) a 93. percben a győztes gólt is megszerezte, és a 8. helyre jött fel, mindössze két pontra az Európa Ligát érő helyen álló Genoától. A következő fordulóban Nápolyba utazik a csapat, majd a Juventust fogadja.