Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Koman volt a győztes Bari legjobbja

2009.11.29. 22:01
23 hozzászólás

A Serie A 14. fordulójában a Bari 2-1-re legyőzte a Sienát, és feljött a 8. helyre. Az újonc legjobbja a magyar U21-es válogatott irányítója volt, aki háromszor is ziccerbe hozta csapattársait, de a Bari csatárai hibáztak. Legutóbb egy félidőt, most 83 percet kapott a kezdőként pályára lépő magyar középpályás.

A Roma múlt héten alaposan elverte a Barit, a 3-1-re végződött mérkőzésen (nyolcezer Bari-szurkoló szeme láttára) a vendégek a második félidőben kezdtek el futballozni, és a szünetben beállt Koman Vladimir gólpasszával szépítettek.

A magyar utánpótlás-válogatott középpályásnak a tökéletesen betekert szögleten kívül is volt néhány jó passza, ezért nem volt meglepetés, hogy a 14. fordulóban a kezdő volt az utolsó helyen álló Siena elleni mérkőzésen. A Bari rosszul kezdett, a vendégek gyorsan vezetést szereztek, a San Nicola közönsége pedig az első félóra végén olaszosan ébresztőt fújt: kifütyülte csapatát.

A hazaiak első komoly helyzete egy hajszálpontos Koman-passz után alakult ki, a magyar középpályás 25 méterről tökéletes íveléssel szolgálta ki Barretót, aki az ötösről hagyta ki a ziccert. A második félidőben újra Koman átadása után került helyzetbe a Bari, Meggiorini lövését Curci kapus kivédte (vagy inkább a csatár hibázott).

Az oldalakat váltogató, igen aktív magyar irányító ekkor már két gólpassznál járhatott volna, ha társai jobban koncentrálnak, de a legnagyobb helyzet még hátra volt: egy balról érkező Kamata-ívelésre a hosszún érkezett, de nem kapura lőtt, hanem középre tette a labdát, de az ötösre berobbanó Barreto középről fölé lőtt. Koman néhány perccel később ugyanonnan már elvállalta, de lövésébe a védők belevetődtek.

A Bari végül egy szöglet utáni Masiello lövéssel egyenlített, majd (már a 83. percben lecserélt magyar játékos nélkül) a 93. percben a győztes gólt is megszerezte, és a 8. helyre jött fel, mindössze két pontra az Európa Ligát érő helyen álló Genoától. A következő fordulóban Nápolyba utazik a csapat, majd a Juventust fogadja.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!