Eufrozina, Kende
11 °C
26 °C

U19-Eb-selejtező: újra elitkört rendezünk

2009.12.08. 14:28 Módosítva: 2009.12.08. 14:28
1 hozzászólás

2008 után újra U19-es Eb-selejtező elitkört rendezhet Magyarország, a 2010-es torna utolsó selejtezőkörét május 3-8. között tarthatjuk. A csoport nehéz, de a továbbjutás messze nem lehetetlen. Az U17-es válogatott viszont iszonyú nehéz csoportból próbál kijutni saját korosztályos Európa-bajnokságára.

Amikor legutóbb U19-es Eb-selejtezőt rendeztünk, az elitkörből Németh Krisztiánék úgy jutottak ki a tornára, hogy a Liverpool csatárának góljával legyőzték Portugáliát Székesfehérváron. Az Eb aztán óriási sikerrel zárult, a magyarok bronzérmet szereztek, amit megismételtek az egy évvel idősebbek világbajnokságán.

A sikertörténet folytatódhat, Szapor Gábor válogatottja a szintén hazai rendezésű előselejtezőből jutott az elitkörbe (Oroszország mögött a 2. helyen végzett), ahol Románia, Görögország és újra Portugália lesz a mieink ellenfele. Az Európa-bajnokságot 2010 nyarán Franciaországban rendezik.

Az U19-es válogatott legutóbbi összeállítása

Magyarország-Oroszország 1-2 (G: Stieber, 93.)
Kovácsik Ádám - Nagy Tibor, Kelemen Dávid, Preklet Csaba, Ladányi Tibor (Pölöskei Zsolt a 46. percben) - Stieber András, Margitics Andor - Skriba Máté, Laczkovich Donát, Rácz Ferenc (Simon Krisztián a 46. percben) - Márkus Gábor (Tischler Patrick a 79. percben)

U17-es csapatunk iszonyúan belehúzott az elitkör sorsolásánál, Zsivoczky Gyula csapata a korosztály Eb-győztese, Németország mellett világbajnokával, Svájccal is találkozik, és a csoport tagja lesz az utánpótlásba rengeteg pénzt és energiát fektető Szerbia is.

A 17 évesek veretlenül, csoportgyőztesként jutottak az elitkörbe, amelyet Svájcban rendeznek, innen óriási bravúr lenne a májusi, liechtensteini Európa-bajnokságra való kijutás.

Az U17-es válogatott legutóbbi összeállítása

Magyarország-Szlovákia 1-0 (G: Vass Patrik, 90. )
Abu Attila - Poór Patrik, Tóth Ferenc, Tar Zsolt, Bodó Norbert - Földes Milán (Szolga Máté a 62. percben, Kállai István (Kapacina Valér a 74. percben), Nagy Gergő, Vass Patrik - Serfőző Bence, Erdélyi László (Károly Bálint az 51. percben)