Móric
9 °C
15 °C

Máris nehéz helyzetben az U17-válogatott

2010.03.26. 13:25
6 hozzászólás

Az Eb-selejtezők elitkörének első meccsén a magyar csapat kikapott Németországtól. A csoportból csak az első jut biztosan tovább, a hét csoport legjobb másodikja lehet még ott a liechtensteini Európa-bajnokságon.

A korosztály címvédője egy 17. percben megítélt büntetővel nyert, a magyar csapat a második félidőben jobban játszott ellenfelénél, de három nagy helyzetét elhibázta, és kikapott. A németek fölényben voltak, hogy összesen 15-ször találták el a kaput, míg mi csak 4-szer, a németek hétjével szemben egyetlen szögletet sem rúgtunk.

A vereséggel minimálisra csökkentek a magyarok továbbjutási esélyei, ha meg is nyerik mindkét hátralevő meccsüket (Szerbia és Svájc ellen), a csoportelsőséghez már a többi eredménynek is kedvezően kellene alakulnia.

„Nehéz mit mondani egy ilyen meccs után, nagyon sajnálom a játékosokat, mert mindent megtettek a sikerért - nyilatkozta az mlsz.hunak a találkozó után Tuboly Frigyes szövetségi edző. - Fájdalmasan megtapasztaltuk, amit eddig is tudtunk, ha nem használjuk ki ziccereinket, nem tudunk pontot szerezni.”

A magyar válogatott Dombó Dávid - Poór Patrik, Tóth Ferenc, Tar Zsolt, Bodó Norbert - Nagy Gergő, Hajdú Ádám (Vass Patrik a 70. percben) - Vécsei Bálint (Papp Máté az 55. percben), Adorján Krisztián, Fejes János - Erdélyi László (Serfőző Bence a szünetben) összeállításban lépett pályára, a mérkőzést a helyszínen látta Erwin Koeman szövetségi kapitány.

Szombaton 16 órakor Szerbiával találkozik a válogatott. A szerbek az első körben némi meglepetésre Matija Nasztasics két góljával legyőzték a házigazda Svájcot (2-1), így a magyar válogatott számára csak a győzelem lehet jó.

Feladni nincs értelme, ha legyőzzük mindkét hátralevő ellenfelünket, egy jó gólkülönbség némi szerencsével akár továbbjutást is érhet.