Vilmos, Bíborka
2 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Októberig lehet pályázni a futball U20-as vb-re

2010.04.02. 14:48
0 hozzászólás

A 20 éven aluliak 2013-as és a 2015-ös labdarúgó-világbajnoksága megrendezésére pályázó országoknak, így Magyarországnak is októberig kell benyújtania kandidálását a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséghez (FIFA).

Az mlsz.hu-n pénteken megjelent közlemény szerint a magyar szövetség (MLSZ) tavaly októberben döntött úgy, hogy versenybe száll a két esemény lebonyolításának jogáért. Magyarország - olvasható a dokumentumban – „természetesen csak az egyik vb-nek kíván otthont adni, de a FIFA végrehajtó bizottsága korábban úgy határozott, egyszerre dönti el 2011 elején, hogy mely országok lesznek a két esemény házigazdái”.

A pályázat részletes feltételeit a nemzetközi szövetség a júniusban kezdődő dél-afrikai felnőtt-vb után dolgozza ki.

„Az MLSZ a legutóbbi elnökségi ülésén is foglalkozott ezzel a kérdéssel, és megbízta dr. Bienerth Gusztáv nemzetközi igazgatót, hogy a pályázattal foglalkozó bizottság munkáját koordinálja és vezesse” - mondta el az mlsz.hu-nak Róka Géza főtitkár.

A kandidálás és a rendezés egyik alapvető feltétele a megfelelő kormánygarancia, a vb pedig ideális alkalom lehet a stadionfejlesztési program megvalósítására. Az MLSZ tervei szerint Debrecen, Székesfehérvár és Győr mellett az új Puskás Ferenc Stadionon kívül egy másik fővárosi aréna adna még otthont a mérkőzéseknek. A pályázati szándékot Bánki Erik, az Országgyűlés Sport- és Turisztikai Bizottságának elnöke jelentette be csütörtökön, a Puskás Ferenc 83. születésnapja alkalmából Pécsett megrendezett Puskás Nap szakmai fórumán.