Mihály
12 °C
21 °C

Eb-re juthatnak az U19-esek

2010.05.03. 10:38
0 hozzászólás

A magyar U19-es válogatott hazai rendezésű elitkörből juthat ki a franciaországi Európa-bajnokságra, miután a szintén Magyarországon tartott első selejtezőkörből (Oroszország mögött) a második helyen továbblépve jutott az elitkörbe. Szapor Gábor csapata Portugália, Görögország és Románia korosztályos csapataival játszik, hétfőn a görögökkel kezd Tatabányán.

Ha a Koman, Németh, Gulácsi korosztályhoz nem is mérhető, de erős magyar csapat készül, amelyben többen is szerepet kaphatnának az U20-as világbajnoki bronzot szerzett csapat tagjai közül.

Kovácsik Ádám a 20 évesek harmadik számú kapusa volt tavaly, a két évvel fiatalabbak között stabil kezdő, és hasonló a helyzet az egyiptomi elődöntőben gólt is szerző Balajti Ádámmal. Az U20-as torna legnagyobb gólját szerző Kiss Máté (aki Egervári Sándornál inkább védekező középpályást játszott, Szapornál viszont támadóbb feladata lenne) sérülés miatt nem lehet ott a csapattal, hazautazott Győrbe.

A magyar U19-es válogatott Eb-kerete

Kapusok: Kovácsik Ádám (Reggina Calcio), Ambrusics Róbert (Leicester City FC)

Védők: Nagy Tibor (MTK Budapest), Kelemen Dávid (MTK Budapest), Kálnoki-Kis Dávid (MTK Budapest), Szűcs László (SSV-Jahn Regensburg), Eszlátyi István (Pécsi MFC), Preklet Csaba (Reggina Calcio)

Középpályások: Egerszegi Tamás (Újpest FC), Laczkovich Donát (FK Dukla Praha), Kulcsár Kornél (Kaposvári Rákóczi), Margitics Andor (Videoton FC), Ladányi Tibor (MTK Budapest)

Támadók: Balajti Ádám (Diósgyőri VTK), Márkus Gábor (FK Austria Wien), Tischler Patrik (MTK Budapest), Simon Krisztián (Újpest FC), Skriba Máté (Szombathelyi Haladás)
(Forrás: MLSZ)

Szapor Gábor a vasárnapi edzés után szűkítette 18 fősre a keretét, a szakember szerint sikerült jól feltérképezni az ellenfeleket, de egyből egy érdekes nyilatkozatot is tett a szövetség honlapján, miszerint a magyaroké a legnehezebb csoport az elitkörben. Itt láthatók a csoportok, a 2. helyen bejutó magyar csapat kerülhetett volna Olaszország, Oroszország és Csehország, vagy még rosszabb esetben Németország, Hollandia és Lengyelország mellé is, semmi okunk panaszra a sorsolást illetően, ráadásul hazai pályán játszhatunk.

„A munka nagyobb részét az elmúlt hetek összetartásai és edzőmérkőzései során elvégeztük, a pénteki találkozó óta megtartott edzéseken már az utolsó simításokra került sor - nyilatkozta az MLSZ honlapján Szapor Gábor. - Mind a négy ellenfelünknél magas szintű utánpótlásmunka folyik, további hasonlóság a csapatok azonos játékstílusa is, hozzánk hasonlóan a görögök, a portugálok és a románok is latinos, mediterrán stílusban futballoznak.”

„Kiegyenlítettek az erőviszonyok, meggyőződésem szerint az az együttes járhat sikerrel, amely jobban bírja a sorozatterhelést, és egységes színvonalon teljesít találkozóin. Optimista vagyok, és nem csupán a hazai pálya előnye miatt, hanem azért is, mert játékosaim tudják, hogyan kell nyerni és éhesek a sikerre” – tette hozzá a szövetségi edző.

Az Eb-selejtező elitkörének programja

Május 3., hétfő
Magyarország - Görögország 17 óra, Tatabánya
Portugália - Románia 17 óra, Telki

Május 5., szerda

Románia - Magyarország 17 óra, Tatabánya
Görögország - Portugália 17 óra, Telki

Május 8., szombat
Magyarország - Portugália 13 óra, Tatabánya
Görögország - Románia 13 óra, Telki

20%
9999 Ft
8000 Ft
15%
5990 Ft
5092 Ft