Zsófia
17 °C
21 °C

Kikaptak a görögöktől az U19-esek

2010.05.03. 19:29
4 hozzászólás

A magyar U19-es válogatott elveszítette első meccsét a hazai rendezésű Eb-selejtező elitkörben, Görögország 1-0-ra verte Tatabányán a kapitányát gyorsan elveszítő, majd 10 emberre fogyatkozó csapatot. A csoport másik meccsén Portugália legyőzte Romániát, a magyaroknak már nagyon nehéz lesz továbbjutniuk.

Ennél rosszabbul nem is kezdődhetett volna a selejtező, Laczkovich Donát már a 9. percben súlyos sérülést szenvedett, a magyar csapat elveszítette kapitányát. A 23. percben Balajti Ádám rúgta fejbe ellenfelét egy szabad labdáért küzdve, az érthetetlen mozdulatért az orosz játékvezető azonnal kiállította a legjobb csatárunkat.

A magyarok 10 emberrel sem szorultak be, egyenrangú felek voltak, de helyzetet nem tudtak kialakítani. A görögök nem játszottak jól, látszott, egyenlő létszám mellett jobb csapat a magyar. A második félidő elején is inkább a mieinkben volt benne a gól, de igazán komoly helyzet nem alakult ki. A 74. percben kiegyenlítődött a létszám, Nikolaosz Karelisz kapta meg második sárga lapját, de a magyar játékosok elfáradtak az emberhátrány miatt, így hiába próbáltak támadni, a 83. percben egy görög kontrából született meg a meccs egyetlen gólja. A csereként beállt Velliosz kapott jó labdát a rosszul helyezkedő magyar védők között, és 8 méterről a kapu közepébe bombázott.

A hátralevő percekben a görögök ölték a játékot, megnyerték a nyitómeccset. A másik mérkőzésen Portugália 3-1-re verte a magyar válogatott következő ellenfelét, Romániát. A csoport első helyezettje jut tovább a franciaországi Európa-bajnokságra.

Eb-selejtező, elitkör. Eredmények:

Magyarország-Görögország 0-1 (Velliosz 84., Kiállítva: Balajti 23.)

Portugália-Románia 3-1 (S. Oliveira 2., N. Oliveira 9., A. Freitas 68. ill. Matei 10.)