Valter
15 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Legyőzte Romániát az U19-es válogatott

2010.05.05. 19:11
2 hozzászólás

Második mérkőzését megnyerte a magyar U19-es válogatott Románia ellen, a 3-0-s győzelem után már nincs a saját kezében a sorsa, de még van esélye, hogy kijusson a franciaországi Európa-bajnokságra. Szapor Gábor csapata nem játszott sokkal jobban, mint Görögország ellen, de a románokkal szemben egyenlő létszám mellett bedarálta ellenfelét, és reménykedhet a portugálok elleni meccs előtt.

Simon Krisztián már az első mérkőzésen is a csapat egyik legjobbja volt, Románia ellen már a 9. percben megszerezte a vezetést. Skriba Máté kapott jó indítást, éles szögből kapura lőtt, a kapusa csak kiütni tudta a lövést, az érkező újpesti támadó pedig a kapuba sodorta a labdát. A magyar csapat jobban játszott, mint a románok, de a második gólt nem tudta begyötörni az első félidőben, pedig több nagy helyzete is volt.

A szünet után feljebb jöttek a románok, nekik is voltak ziccereik, a kapufát is eltalálták, és már kezdett kellemetlen lenni az ellenfél fölénye, amikor a 83. percben Simon eldöntötte a meccset. A feltűnően gyors játékos saját maga csinálta meg a helyzetet, az alapvonalig vágtatott, egy csel után befele húzott, és a rövid sarokba bombázott. A lefújás előtt Skriba a saját maga által kiharcolt büntetőből állította be a végeredményt.

A csoport másik mérkőzésén egészen a 93. percig úgy nézett ki, hogy a magyarok saját kezükben tudhatják a sorsukat, de a hosszabbításban Görögország kiegyenlített Portugália ellen. Így az utolsó körben a magyarok hiába verik meg a portugálokat, ha közben a görögök legyőzik Romániát, továbbjutnak.

Eb-selejtezők, elitkör:

Magyarország-Románia 3-0 (1-0)

G: Simon 9., 83., Skriba 92.

Portugália-Görögország 1-1 (0-0)

G: Baldé 83., ill Poturidisz 93.

A csoport állása: 1. Portugália 4 (4-2), 2. Görögország 4 (2-1), 3. Magyarország 3 (3-1), 4. Románia 0 (1-6)

Következik: Magyarország-Portugália (május 8., szombat, 13.00, Tatabánya), Görögország-Románia (szombat, 13.00, Telki)