Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Nem lesz vb-meccs Észak-Koreában

MTI
2001.11.14. 13:27
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) négytagú küldöttségének dél-koreai helyszíni szemléje során eldőlt, hogy a Koreai NDK-ban nem lesznek mérkőzések a jövőévi (május 31.-június 30.) vb-n, ezért elmarad a december 1-jei sorsolást megelőző napokra tervezett egyeztetés a FIFA és a phenjani vezetés között.
A Japánnal társrendező Dél-Koreában egyelőre a közlekedési nehézségek okozzák a legtöbb gondot. A többnyire a városokon kívül lévő létesítményekhez nincs kiépített főútvonal és korlátozottak a parkolási lehetőségek is. Ugyancsak megoldatlan a két ország közötti kapcsolat a szállítási lehetőségek szűkös kapacitása miatt.
A szeptember 11-i, egyesült államokbeli terrortámadások után a kormány valamennyi vb-helyszín felett lezárta a légteret, s további biztonsági intézkedések is várhatók. A szurkolók szigorú ellenőrzésre számíthatnak és fokozottan ügyelnek majd a játékosok és a csapatvezetők testi épségére is. A kialakult helyzet miatt vélhetően megengedik, hogy - Japánhoz hasonlóan - a válogatottakat saját biztonsági embereik is elkísérjék a vb-re.