Mátyás
-6 °C
1 °C

Fényűző Real Madrid centenárium

MTI
2001.11.18. 16:44
Szerény jubileumként hirdették meg, mégis fényűző ünnepségsorozattal készül századik évfordulójára a Real Madrid labdarúgóklub.

"Nemcsak a 80 millió rajongónknak, hanem az egész világnak szervezzük a centenáriumot" - jelentette be Florentino Perez, az egyesület elnöke.

A neves alkalomra külön mezt terveztek a játékosok számára, továbbá Real-himnusz is született, amelyet a híres tenorista, Placido Domingo - maga is törzsszurkoló - énekel lemezre.

A következő egy évben 50 ünnepi esemény várható a királyi gárda tiszteletére. A sort december elején a világ legnagyobb (45 méteres) karácsonyfájának felállítása nyitja meg, amely a Bernabeu-stadion előtt díszeleg majd.

New York ad otthont 2002 novemberében a mexikói válogatott elleni mérkőzésnek, amelyen Domingo mellett fellép Julio Iglesias popsztár is.

A lelkes szervezők még síversenyt(!) is terveznek Madridba. Az ugyaninnen induló "guruló Real-múzeum" pedig egy olyan különvonat lesz, amely az egyesület legfontosabb relikviáit hordozza körbe 46 spanyol városban. A nyolcszoros BEK-, illetve Bajnokok Ligája-győztes klubot 1902. március 6-án alapították.