Zsuzsanna
-3 °C
3 °C
Jászapáti Petra
kedd 11:00
Jászapáti Petra
Rövidpályás gyorskorcsolya

Kamerun az első afrikai vb-aranyérmes szeretne lenni

MTI
2001.12.10. 12:16
Winfried Scha:fer, a kameruni labdarúgó-válogatott német szövetségi kapitánya szerint csapata megnyerheti a jövő évi, koreai-japán közös rendezésű világbajnokságot.
- Amikor kineveztek, célul tűztem ki a játékosok elé, hogy Kamerun legyen az első afrikai vb-aranyérmes - nyilatkozott az 51 éves edző.
Scha:fer legnagyobb gondja, hogy olyan taktikai variációt találjon ki az olimpiai bajnok együttese számára, amely nem korlátozza a futballisták játékkedvét.
A szövetségi kapitány elismerte, hogy gyakran szervezési gondokkal találja magát szembe. Amikor három hónapja átvette a válogatottat, az első edzés előtt a szomszédos golfpályáról kölcsönkért fűnyírógéppel kellett rendbe hozni a gyepet. A vasárnapra tervezett kupadöntő pedig azért maradt el, mert Paul Biya köztársasági elnök külföldre utazott.
Kamerun legjobb vb-eredményét 1990-ben, Olaszországban érte el, amikor a negyeddöntőben csak a hosszabbítás során szenvedett vereséget Angliától. Jövőre Németországgal, Írországgal és Szaúd-Arábiával szerepel egy csoportban.