Mátyás
-6 °C
1 °C

Negatív nézőcsúcs a Juventusnál

MTI
2001.12.14. 16:54
Roberto Bettega, a világhírű torinói labdarúgóklub alelnöke megbeszélést kezdeményez a szurkolókkal, mert szerdán negatív csúcsot jelentő, 237 fizető nézője volt a Juventus-Sampdoria Olasz Kupa-mérkőzésnek.

Három évvel ezelőtt a Venezia elleni kupatalálkozóra 561 belépőt adtak el. Ezúttal a televízió kérésére 18 órakor kezdődött az összecsapás, s Bettega ezzel is magyarázza az érdektelenséget:
"A jövőben visszatérünk ahhoz a szokásunkat, hogy hét közben este rendezzük a mérkőzéseket. Az európai kupákban mindig ilyenkor játsszák a találkozókat, így mi sem akarunk eltérni ettől. Ugyanakkor meg kell hallgatni a szurkolók véleményét is ebben az ügyben." A Juventus 7-3-as összesítéssel jutott a legjobb nyolc közé. A második találkozón 5-2-re nyert a néhány évvel ezelőtt még az élcsapatok közé tartozó, most azonban már csak 2. osztályú riválisa ellen.

Az Olasz Kupa többi résztvevője sem dicsekedhet azzal, hogy tolongtak volna a rajongók a találkozókra: az AS Roma-Brescia (0-1) mérkőzést 6200, míg az Udinese-AC Parma (1-1) találkozót 2038 néző előtt játszották.