Ödön
1 °C
11 °C

Először vezet női bíró a Real Madrid stadionjában

MTI
2002.01.03. 15:09
Carolina Doménech szerda este történelmet írt Spanyolországban: ő volt az első női játékvezető, aki pályára lépett a Real Madrid labdarúgócsapatának szentélyében.
A 25 éves hölgy a királyi gárda és a második ligás Atletico Madrid barátságos mérkőzését (3-2) dirigálta a Bernabeu-stadion 54 312 nézője előtt, s kiosztott 3 sárga lapot. A csütörtöki lapok elismerően írtak hozzáértéséről és erőnlétéről.
Senora Doménech - akinek férje és apja is bíró - Mallorcán, a területi bajnokságban fújja a sípot, szülei bútorboltjában dolgozik, de (a spanyol nők közül harmadikként) nemzetközi játékvezetői engedéllyel is rendelkezik.
A 2012-es olimpiai pályázat jegyében rendezett madridi találkozóért a fiatal bírónő 133 eurót (32 ezer forint) kapott, s elsőként használhatta a Bernabeu-stadion női öltözőjét. Nagyvonalúságára jellemző, hogy nem vette rossz néven a futballisták apró tréfáját sem, ugyanis mindkét félidőben az Atletico végezte el a kezdőrúgást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?