Menyhért, Mirjam
18 °C
33 °C

Peren kívül egyezett meg a Bayern és Dortmund

MTI
2002.01.07. 20:49
Sebastian Kehl átigazolásával kapcsolatban peren kívül megegyezett egymással a labdarúgó Bundesliga két meghatározó klubja, a Bayern München és a Borussia Dortmund.

Az SC Freiburg 21 éves válogatott védője szóban a müncheni klubhoz kötelezte el magát, végül mégis a dortmundiakhoz szerződött. A bajorok ezért kártérítési pert helyeztek kilátásba.

A futballista hétfőn nyilvánosan elnézést kért a Bayern vezetőitől. "Nagyon sajnálom a történteket, senkit nem akartam félrevezetni. A müncheniek ajánlata anyagilag szinte visszautasíthatatlan volt, viszont úgy érzem, hogy a szakmai fejlődésem Dortmundban biztosított, ott ugyanis több játéklehetőséghez jutok. A Münchenből kapott másfél millió márkát kamatostul fizettem vissza. Remélem, hogy ezzel sikerül békésen lezárni ezt a történetet"- momdta Kehl.

"Részünkről az ügy befejeződött, további sok sikert kívánunk Sebastiannak - jelentette ki Uli Hoeness, a Bayern menedzsere. - A játékos elismerte, hogy hibázott, gondolom, sokat tanult az esetből. "

Matthias Sammer, a Borussia Dortmund vezetőedzője is örömmel fogadta az egyezséget. "Mindenkinek ez volt a legjobb. Azt viszont szeretném megjegyezni, hogy a müncheniek eljárását nem tartom sportszerűnek. Az ugyanis előfordulhat, hogy két klub veszekszik egymással, de egy fiatal játékost nem szabad lejáratni a közvélemény előtt"- értkelte az esetet az egykori válogatott játékos.