Aliz
6 °C
14 °C

Magyar résztvevője is lesz a futball vb-nek

MTI
2002.01.08. 12:43
Székely Ferenc lesz a koreai-japán közös rendezésű labdarúgó-világbajnokság (május 31.-június 30.) egyetlen magyar résztvevője. A 36 esztendős partjelző bízik benne, hogy minél több meccsen szóhoz jut.

A vb játékvezetői és az asszisztensek március 20-23. között Szöulban szakmai szemináriumon vesznek részt. "Fizikai tesztek, alapos orvosi vizsgálatok szerepelnek a programban, illetve a világbajnokságon elvárt egységes játékvezetői felfogásról, a kisebb szabálymódosításokról kapunk majd minden részletre kiterjedő tájékoztatást"- mondta Székely.

Székely Ferenc 1966-ban született Nagybányán, 1989-ben kezdett el bíráskodni, 1994 óta kizárólag partjelzőként tevékenykedik. Az országos keretnek 1995-ben, a nemzetközinek 1998-ben lett tagja. Pályafutásának legemlékezetesebb mérkőzéseinek két Brazília-Kamerun találkozót tart: az egyiket a sydneyi olimpia negyeddöntőjében játszották (aranygóllal, 2-1-re nyert az afrikai csapat), a másikra tavaly Japánban, a vb-főpróbának számító Konföderációs Kupán került sor (a brazilok győztek 2-0-ra). A Bajnokok Ligájában eddig egy selejtező- és négy csoportmérkőzésen lengetett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?