Gyöngyi
10 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

34 büntető után sem született döntés egy angol kupameccsen

MTI
2002.01.11. 09:48
Valószínűleg bekerül a Guinness -rekordok könyvébe az a 34 lövésen át tartó tizenegyes-párbaj, amelyet az egyik angliai amatőr labdarúgóliga kupamérkőzésén produkáltak a házigazda Littletown és a Storthes Hall játékosai.
A hétköznapinak induló mérkőzésen a hazaiak szereztek vezetést, de vendégek az utolsó percben egyenlíteni tudtak, így következett a hosszabbítás, azonban ez sem hozott döntést.
A büntetőrúgások kezdetén a szurkolók és a futballisták közül még senki nem gondolta, hogy hamarosan világrekordnak lehetnek szemtanúi, illetve részesei, mégis így történt: a 17 pár minden egyes tagja a hálóba talált, a kapusok tehetetlenek voltak. A játékvezető akkor állította le a maratoni csatát, amikor már teljesen besötétedett, s a nézők autóik lámpáival próbálták a megfelelő fényt biztosítani.
A félbeszakadt találkozót január 26-án játsszák újra.
A Guinness-rekordok könyve szerint a leghosszabb tizenegyes-párbajra vonatkozó csúcsot eddig is egy szigetországi mérkőzés tartotta: az 1987-es Freight Rover Trophy negyeddöntőjében rendezett Aldershot Town-Fulham összecsapáson csak a 28. büntető döntött.