Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

34 büntető után sem született döntés egy angol kupameccsen

MTI
2002.01.11. 09:48
Valószínűleg bekerül a Guinness -rekordok könyvébe az a 34 lövésen át tartó tizenegyes-párbaj, amelyet az egyik angliai amatőr labdarúgóliga kupamérkőzésén produkáltak a házigazda Littletown és a Storthes Hall játékosai.
A hétköznapinak induló mérkőzésen a hazaiak szereztek vezetést, de vendégek az utolsó percben egyenlíteni tudtak, így következett a hosszabbítás, azonban ez sem hozott döntést.
A büntetőrúgások kezdetén a szurkolók és a futballisták közül még senki nem gondolta, hogy hamarosan világrekordnak lehetnek szemtanúi, illetve részesei, mégis így történt: a 17 pár minden egyes tagja a hálóba talált, a kapusok tehetetlenek voltak. A játékvezető akkor állította le a maratoni csatát, amikor már teljesen besötétedett, s a nézők autóik lámpáival próbálták a megfelelő fényt biztosítani.
A félbeszakadt találkozót január 26-án játsszák újra.
A Guinness-rekordok könyve szerint a leghosszabb tizenegyes-párbajra vonatkozó csúcsot eddig is egy szigetországi mérkőzés tartotta: az 1987-es Freight Rover Trophy negyeddöntőjében rendezett Aldershot Town-Fulham összecsapáson csak a 28. büntető döntött.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?