Sámuel, Hajna
21 °C
32 °C

Kuvaitban felbontották Berti Vogts szerződését

MTI
2002.01.21. 20:40
A Kuvaiti Labdarúgó Szövetség (KFA) azonnali hatállyal felbontotta Berti Vogts szövetségi kapitány szerződését. A válást a német szakember kezdeményezte, aki várhatóan a skót nemzeti együttes irányítását veszi át. Ahmad al-Fahad al-Sabbah, a KFA elnöke azt mondta, hogy megérti Vogtsot, de sajnálja, hogy így döntött.
- A szerződése június 30-ig volt érvényes, de ha menni akar, akkor el kell engednünk. Remek edzőt vesztettünk el, új csapatánál is sok sikert kívánunk neki.
Vogts 1996-ban az Európa-bajnok német válogatott szövetségi kapitánya volt. A BBC brit televízió már kész tényként közölte, hogy a kapitány megegyezett a skót szövetséggel, de az érintettek még nem erősítették meg a hírt.
- Nagyon örülnénk neki, ha Berti Vogts lenne a szövetségi kapitányunk, biztosak vagyunk benne, hogy vele fantasztikus sikereket érhetne el a válogatott - mondta hétfőn a skót futballtestület szóvivője. - Közel vagyunk a megállapodáshoz, de még semmit nem írtunk alá. A tréner a 2006-os németországi világbajnokságig szeretne maradni.