Olivér
5 °C
8 °C

Kuvaitban felbontották Berti Vogts szerződését

MTI
2002.01.21. 20:40
A Kuvaiti Labdarúgó Szövetség (KFA) azonnali hatállyal felbontotta Berti Vogts szövetségi kapitány szerződését. A válást a német szakember kezdeményezte, aki várhatóan a skót nemzeti együttes irányítását veszi át. Ahmad al-Fahad al-Sabbah, a KFA elnöke azt mondta, hogy megérti Vogtsot, de sajnálja, hogy így döntött.
- A szerződése június 30-ig volt érvényes, de ha menni akar, akkor el kell engednünk. Remek edzőt vesztettünk el, új csapatánál is sok sikert kívánunk neki.
Vogts 1996-ban az Európa-bajnok német válogatott szövetségi kapitánya volt. A BBC brit televízió már kész tényként közölte, hogy a kapitány megegyezett a skót szövetséggel, de az érintettek még nem erősítették meg a hírt.
- Nagyon örülnénk neki, ha Berti Vogts lenne a szövetségi kapitányunk, biztosak vagyunk benne, hogy vele fantasztikus sikereket érhetne el a válogatott - mondta hétfőn a skót futballtestület szóvivője. - Közel vagyunk a megállapodáshoz, de még semmit nem írtunk alá. A tréner a 2006-os németországi világbajnokságig szeretne maradni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?