Ödön
1 °C
11 °C

FIFA: kameruni elnökjeleölt?

MTI
2002.02.01. 21:02
Az Afrikai Labdarúgó Szövetség első embere, a kameruni Issa Hayatou elképzelhetőnek tartja, hogy harcba indul a FIFA-elnöki tisztségért.

"Nem terveztem, hogy jelöltetem magam, de rengetegen megkerestek, akik úgy vélik, muszáj váltani a nemzetközi szövetség élén. Ha Blatter lemondana, könnyebb lenne a dolgom"-mondta Hayatou.

Az elnökjelölteknek március 28-ig kell eldönteniük, hogy a koreai-japán világbajnokságot megelőző szöuli FIFA-kongresszuson (május 28.-29.) vállalják-e a megmérettetést.

Hayatou mellett Csung Mong Jun, a nemzetközi szövetség dél-koreai alelnöke is gondolkozik azon, hogy "összeméri az erejét" Blatterrel.

Az afrikai sportvezető 1988 óta irányítja a CAF-ot, ezalatt a kontinensről vb-résztvevő válogatottak számát kettőről ötre emelték, s a FIFA végrehajtó bizottságában a korábbi három helyett már négyen képviselik a földrészt.

Hayatou esélyeit csökkenti, hogy több afrikai országban rendezetlen a futballszövetségek helyzete, a bajnokságban a mérkőzéseken előre megbeszélt eredmények születnek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?