Orsolya
9 °C
21 °C

FIFA: kameruni elnökjeleölt?

MTI
2002.02.01. 21:02
Az Afrikai Labdarúgó Szövetség első embere, a kameruni Issa Hayatou elképzelhetőnek tartja, hogy harcba indul a FIFA-elnöki tisztségért.

"Nem terveztem, hogy jelöltetem magam, de rengetegen megkerestek, akik úgy vélik, muszáj váltani a nemzetközi szövetség élén. Ha Blatter lemondana, könnyebb lenne a dolgom"-mondta Hayatou.

Az elnökjelölteknek március 28-ig kell eldönteniük, hogy a koreai-japán világbajnokságot megelőző szöuli FIFA-kongresszuson (május 28.-29.) vállalják-e a megmérettetést.

Hayatou mellett Csung Mong Jun, a nemzetközi szövetség dél-koreai alelnöke is gondolkozik azon, hogy "összeméri az erejét" Blatterrel.

Az afrikai sportvezető 1988 óta irányítja a CAF-ot, ezalatt a kontinensről vb-résztvevő válogatottak számát kettőről ötre emelték, s a FIFA végrehajtó bizottságában a korábbi három helyett már négyen képviselik a földrészt.

Hayatou esélyeit csökkenti, hogy több afrikai országban rendezetlen a futballszövetségek helyzete, a bajnokságban a mérkőzéseken előre megbeszélt eredmények születnek.