Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rendőrökkel verekedett a kameruni kapus az Afrika Kupán

MTI
2002.02.07. 20:56
Thomas Nkono, a kameruni labdarúgó-válogatott kapusedzője legalább tíz rendőrrel verekedett össze a Mali elleni, Afrika Kupa-elődöntő előtt. Az egykori kiváló játékost azzal vádolták meg, a bemelegítés során megátkozta a kapukat, hogy a hazaiak ne tudjanak gólt szerezni.

A kameruni futballisták észrevették, hogy a trénert többen bántalmazzák, és gyorsan a segítségére siettek. Csak hosszú percek után sikerült a feleket szétválasztani.

A másik elődöntő három-három gól és kiállítás mellett szenegáli továbbjutást hozott. A két vb-résztvevő találkozóján Szenegál a 36. perctől tíz emberrel játszott, mégis vezetést szerzett. Nigéria ugyan a hajrában egy nagy védelmi hiba után egyenlített, de a hosszabbításban újabb szenegáli gól következett. Ezután a nigériai Oruma 11-esből csak a kapufát találta el.

Afrika Kupa, 1. elődöntő:
Szenegál-Nigéria 2-1 (0-0, 1-1, 2-1)
gól: Diop (55.), Diao (98.), illetve Aghahowa (83.)
kiállítva: Sarr (36.), illetve Aghahowa (110.), Udeze (117.)
A Mali-Kamerun elődöntő 20 órakor kezdődött.