Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bocsánatot kért Mali köztársasági elnöke a megvert kapusedzőtől

MTI
2002.02.08. 17:33
Az Afrika Kupát rendező Mali köztársasági elnöke, Alpha Oumar Konaré személyesen kért bocsánatot a kameruni labdarúgó-válogatottól a kapusedzőjével, Thomas Nkonóval szemben tanúsított szigorú rendőri fellépés miatt.

A címvédők trénere a házigazdák elleni csütörtöki elődöntő előtt állítólag megátkozta a kapukat, ezért mintegy tíz helyi rendfenntartó rátámadt és végül bilincsbe verve levezette a pályáról.

"Nagyra értékeljük a bocsánatkérést, amellyel tartoztak nekünk. Külön öröm, hogy az elnöktől érkezett "- mondta Winfried Schafer, a kameruni csapat német szövetségi kapitánya.

Maga az érintett, aki pénteken bekötözött csuklókkal jelent meg az edzésen, nem tagadta, hogy még mindig mérges az incidens miatt, de ő is elfogadja a politikus gesztusát. A mérkőzést Kamerun nyerte 3-0-ra, s a kontinenstorna vasárnapi fináléjában Szenegállal találkozik.