Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Kitilthatják a nemzetküzi kupákból a Real Madridot és AC Milant

MTI
2002.02.16. 17:09
Az Európai Labdarúgó Szövetség azt tervezi, hogy 2004-től - a licencrendszer bevezetésétől - csak azok a klubok vehetnek részt a nemzetközi kupaküzdelmekben, melyeknek rendezett az anyagi hátterük.

"Az UEFA-t megdöbbentették az elmúlt hetekben nyilvánosságra hozott adatok. A Real Madridnak 215 millió, az AC Milannak 145 millió dollár tartozása van, az AS Roma pénzügyeivel pedig az adóhivatal foglalkozik. Nem engedhetjük meg, hogy a felelőtlenül költekező klubok jogtalan előnyhöz jussanak becsületesen gazdálkodó vetélytársaikkal szemben"- mondta Gerhard Aigner főigazgató

Aigner megígérte, hogy az UEFA szigorúan és következetesen lép fel a "pazarlók" ellen: "A kiadások nem haladhatják meg a bevételeket. Veszteségesen működő egyesületeknek nem lesz helyük a nemzetközi porondon."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?