Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Dél-koreai jelölt a FIFA elnökségre

MTI
2002.02.18. 18:46
Csung Mong Jun, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség dél-koreai alelnöke harcba kíván indulni a FIFA elnöki posztjáért.

"Rengetegen megkerestek és biztosítottak a támogatásukról Egyik legjobb barátom, az afrikai szövetség elnöke, a kameruni Issa Hayatou is gondolkozik az induláson. Vele mindenképpen szeretnék egyeztetni ebben a kérdésben. Lehet, hogy nagyobb esélyünk lenne Joseph Blatter leváltására, ha egyesítenénk az erőnket és csak az egyikünk kandidálna - mondta hétfői szöuli sajtótájékoztatóján a sportvezető. -

A FIFA kongresszusa három nappal a koreai-japán világbajnokság rajtja előtt, május 28-án lesz. A küldöttek itt erősíthetik meg poziciójában Blattert, vagy válthatják le a jelenlegi elsőszámú vezetőt, aki nem titkolja: szeretné meghosszabbítani mandátumát. Az elnökjelölteknek március 28-ig kell hivatalosan bejelenteni szándékukat. A svájci sportvezetőt rengeteg bírálat érte a FIFA nehéz gazdasági helyzete miatt. A végrehajtó bizottság rendkívüli ülést tart március elején, melynek napirendjén a szervezet pénzügyi gondjai szerepelnek.