Nándor
3 °C
16 °C

Pénzügyi tanácsadó lesz a Bayern edzője

MTI
2002.02.26. 15:08
A Világ Kupa- és Bajnokok Ligája-győztes Bayern München labdarúgócsapatának elöljárói bírálták Ottmar Hitzfeld vezetőedzőt, amiért előzetes egyeztetés nélkül elvállalt egy pénzügyi tanácsadói munkát.

"Ottmar veszélyes dologba kezdett bele, csalódott vagyok, hogy nem kérte ki a véleményemet" - mondta Franz Beckenbauer, a Bayern München elnöke.

Uli Hoeness menedzser sem ért egyet Hitzfelddel: "Emellett nem mehetünk el szó nélkül, meg fogjuk beszélni a dolgot az edzővel. A véleményünk teljesen különbözik ebben a kérdésben, ezért komoly vita várható."

A tréner nem érti, hogy miért okozott ekkora felháborodást a döntése. Hitzfeld a müncheni HypoVereinsbank megbízásából a Bundesliga első és másodosztályában szereplő 900 játékos körében fogja népszerűsíteni a Professional Sports Banking nevű szolgáltatást, amely egy évre 20 ezer euróba kerül és előnyös befektetési lehetőségeket biztosít a futballistáknak.

"Kizárólag a szabad időmben végzem ezt a munkát, nagyon meglepett a vezetők reakciója. Amíg az edzéseket rendben megtartom, senkinek sincs joga beleszólni abba, hogy mivel foglalkozom a pályán kívül"- mondta Hitzfeld.