Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vér-doppingvizsgálat lesz a futball vb-n

MTI
2002.02.28. 12:06
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség az eddigieknél szigorúbb doppingvizsgálatokat vezet be a május 31-én kezdődő, koreai-japán közös rendezésű világbajnokságon. A korábbi gyakorlattól eltérően nem csak a játékosok vizeletét, hanem a vérét is tesztelik majd.
- Az eljárás hasonló lesz ahhoz, mint amit a vasárnap véget ért Salt Lake City-i téli olimpián alkalmaztak - mondta a 32 résztvevő csapat képviselőjének részvételével tartott tokiói szakmai értekezlet után Jiri Dvorak, a FIFA orvosi bizottságának tagja.
A tervek szerint a nevezések rendszere is megváltozik: a szövetségi kapitányoknak legkésőbb tíz nappal csapatuk első mérkőzése előtt le kell adniuk annak a 20 mezőnyjátékosnak és három kapusnak a listáját, akire számítanak a vb alatt. Korábban 30 nap volt a határidő, s előzetes keretükben 35 labdarúgót jelölhettek a szakvezetők.
Ez utóbbi szabálymódosítást a jövő héten még jóvá kell hagynia a FIFA végrehajtó bizottságának