Ivó, Milán
EUR 383,35 Ft
USD 366,03 Ft
6 °C
26 °C

Az írek a skótokkal együtt pályáznak a futball Eb rendezésére

MTI
2002.02.28. 14:29
Eldőlt, hogy Írország csatlakozik Skóciához, vagyis közösen pályáznak a 2008-as labdarúgó Európa-bajnokság rendezési jogára.

Az írek egyelőre még nem tudják, hogy mely stadionokban rendeznének mérkőzéseket. Dublinban jelenleg két pálya, a Lansdowne Road és a Croke Park alkalmas Eb-találkozók lebonyolítására, de a tervek szerint épül egy új nemzeti stadion is.

Az írek az utolsó pillanatban döntöttek a kandidálásról, a jelentkezési határidő ugyanis éppen csütörtökön jár le. Az európai szövetség decemberben jelöli ki a helyszínt.

Önálló pályázatot csak Magyarország nyújtott be. Írországhoz és Skóciához hasonlóan közösen kandidál Ausztria és Svájc, Törökország és Görögország, Horvátország és Bosznia-Hercegovina.

Korábban Oroszország is jelezte, hogy szívesen lenne házigazda, továbbá szó volt négy északi állam - Svédország, Norvégia, Finnország és Dánia - együttes pályázatáról is, a szándék hivatalos megerősítéséről azonban egyelőre nem érkezett hír.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek