Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az írek a skótokkal együtt pályáznak a futball Eb rendezésére

MTI
2002.02.28. 14:29
Eldőlt, hogy Írország csatlakozik Skóciához, vagyis közösen pályáznak a 2008-as labdarúgó Európa-bajnokság rendezési jogára.

Az írek egyelőre még nem tudják, hogy mely stadionokban rendeznének mérkőzéseket. Dublinban jelenleg két pálya, a Lansdowne Road és a Croke Park alkalmas Eb-találkozók lebonyolítására, de a tervek szerint épül egy új nemzeti stadion is.

Az írek az utolsó pillanatban döntöttek a kandidálásról, a jelentkezési határidő ugyanis éppen csütörtökön jár le. Az európai szövetség decemberben jelöli ki a helyszínt.

Önálló pályázatot csak Magyarország nyújtott be. Írországhoz és Skóciához hasonlóan közösen kandidál Ausztria és Svájc, Törökország és Görögország, Horvátország és Bosznia-Hercegovina.

Korábban Oroszország is jelezte, hogy szívesen lenne házigazda, továbbá szó volt négy északi állam - Svédország, Norvégia, Finnország és Dánia - együttes pályázatáról is, a szándék hivatalos megerősítéséről azonban egyelőre nem érkezett hír.