Aliz
6 °C
14 °C

Blatter vesztegetéssel lett FIFA-elnök?

MTI
2002.02.28. 17:34
A londoni Daily Mail szerint Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elsőszámú vezetője megvásárolta győzelmét a négy évvel ezelőtti elnökválasztáson.

A lap úgy tudja: Farah Addo, a szomáliai szövetség első embere beismerte, hogy kenőpénzt fogadott el a svájci sportdiplomatára leadott szavazatáért. "Mohamed bin Hamman, a FIFA végrehajtó bizottságának katari tagja 1998-ban 100 ezer dollárt ajánlott fel nekem. A felét bankjegyekben, a felét pedig sportfelszerelés formájában küldte el" - mondta Addo, aki a jókora összeg ellenére végül a svéd Lennart Johanssonra voksolt. Pálfordulását azzal indokolta, hogy megtudta: legalább 18 afrikai kollégáját is megvesztegették.

A szomáliai elnök szerint Blatter nem keveredett bele közvetlenül a bundabotrányba, de tudott az akcióról, és ismerte annak kivitelezőit. A FIFA-vezető csak Tokióból való visszatérése után kíván reagálni a vádakra. Az UEFA-t irányító Johansson visszafogottan nyilatkozott, kijelentve: hallott már efféle pletykákról, de méltósággal akarja viselni választási vereségét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?