Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Blatter vesztegetéssel lett FIFA-elnök?

MTI
2002.02.28. 17:34
A londoni Daily Mail szerint Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elsőszámú vezetője megvásárolta győzelmét a négy évvel ezelőtti elnökválasztáson.

A lap úgy tudja: Farah Addo, a szomáliai szövetség első embere beismerte, hogy kenőpénzt fogadott el a svájci sportdiplomatára leadott szavazatáért. "Mohamed bin Hamman, a FIFA végrehajtó bizottságának katari tagja 1998-ban 100 ezer dollárt ajánlott fel nekem. A felét bankjegyekben, a felét pedig sportfelszerelés formájában küldte el" - mondta Addo, aki a jókora összeg ellenére végül a svéd Lennart Johanssonra voksolt. Pálfordulását azzal indokolta, hogy megtudta: legalább 18 afrikai kollégáját is megvesztegették.

A szomáliai elnök szerint Blatter nem keveredett bele közvetlenül a bundabotrányba, de tudott az akcióról, és ismerte annak kivitelezőit. A FIFA-vezető csak Tokióból való visszatérése után kíván reagálni a vádakra. Az UEFA-t irányító Johansson visszafogottan nyilatkozott, kijelentve: hallott már efféle pletykákról, de méltósággal akarja viselni választási vereségét.