Judit
3 °C
7 °C

Tagad a vesztegetéssel vádolt FIFA-tag

MTI
2002.03.04. 15:27
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség katari tagja visszautasítja azokat a vádakat, melyek szerint Joseph Blatter elnökkel együtt korrupcióba keveredett volna a közelmúltban.

A londoni Daily Mail című lap csütörtökön arról számolt be, hogy a FIFA vezetője megvásárolta győzelmét a négy évvel ezelőtti választáson. Az újság úgy tudja: Farah Addo, a szomáliai szövetség első embere beismerte, hogy katari közvetítéssel kenőpénzt fogadott el a svájci sportdiplomatára leadott szavazatáért.

"Addo veszélyes ember, mert tele van gyűlölettel. Kairóba menekült, ahol tisztázatlan eredetű pénzből él, és hazájában az elnökségi tagok közül sem mindenki ismeri el őt tisztségében. Természetesen nem adtam át neki semmilyen pénzt" - mondta Mohamed Bin Hammam, aki egyben a FIFA végrehajtó bizottságának tagja.

Blatter szombaton, Zürichben sajtótájékoztatót tart, amelyen várhatóan néhány új részlettel szolgál. Az angol lapban megjelent cikkel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy az része annak a lejáratási kampánynak, amely néhány hete folyik ellene.

Az FIFA elnökválasztási procedúrájára május végén, a koreai-japán közös rendezésű világbajnokság előtt kerül sor.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?