Jenő
-3 °C
6 °C

Izrael nemzetközi foci nélkül maradhat

MTI
2002.03.06. 14:42
Az Európai Labdarúgó Szövetség meghatározatlan ideig nem engedélyezi az Izraelbe tervezett nemzetközi mérkőzések megrendezését. Az UEFA a rendkívül feszült politikai helyzettel indokolta most már hivatalos formában is a döntését.

A felfüggesztés egyelőre csak a jövő csütörtökön sorra kerülő Hapoel Tel-Aviv - AC Milan UEFA Kupa-negyeddöntőt érinti. Az összecsapást, ahogyan azt az olaszok már korábban is jelezték, semleges helyszínen játsszák le.

Gerhard Aigner, az UEFA főigazgatója levélben tájékoztatta a döntésről az izraeli szövetséget.
"Hónapok óta figyelemmel kisérjük az izraeli eseményeket, s aggodalmunk egyre nagyobb lett a sorozatos tragikus események miatt. Az erőszak most már Tel-Avivot is elérte, ezért nem tehettünk mást, mint hogy a biztonság érdekében felfüggesztettük a nemzetközi találkozók lebonyolítását. Nehéz döntést hoztunk, de úgy véljük, hogy ezzel szolgáljuk leginkább az érintettek érdekeit" - szerepel Aigner tájékoztatójában.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?