Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kamerun nem játszhat ujjatlan pólóban a vb-n

MTI
2002.03.07. 20:16
A FIFA szervezőbizottsága úgy döntött, hogy a kameruni válogatott futballistái nem játszhatnak ujjatlan pólóban a koreai-japán közös rendezésű vb-n. A német Winfried Scha:fer irányította válogatott az Afrika Kupán viselt ilyen szokatlan mezt.

Keith Cooper szóvivő emellett bejelentette még, hogy minden mérkőzésen csapatonként két-két játékost sorsolnak ki doppingellenőrzésre. Ezenkívül előzetes értesítés nélkül az edzéseken is lesznek tesztek.

Az elutasított ivószünet helyett a testület azt ajánlotta a bíróknak, hogy a játék szokványos megszakításai esetén - így szabadrúgásoknál vagy góloknál - biztosítsanak időt a pályán levőknek arra, hogy pótolják folyadékveszteségüket.

A válogatottaknak tíz nappal a május 31.-i kezdés előtt kell leadniuk a vb-n szereplő 20 mezőnyjátékos és 3 kapus nevét. Változtatásra az első találkozó előtt 24 órával van utoljára lehetőség, de csak orvosi igazolással. Az edzéseken - ahonnan a szurkolókat kizárták - az újságírók is csak 15 percig lehetnek jelen.