Valér
-2 °C
0 °C

Március végén indul a Bozsik-program második része

Index
2002.03.12. 18:42
"Március végén indul az Magyar Labdarúgó Szövetség szervezésében és irányításával létrejött Bozsik-program 2., amelynek célja a magyar labdarúgó utánpótlás-nevelés egységesítése és az, hogy minél több kislány és kisfiú szeresse meg a futballt. A települések tornáján közel 60 ezer ifjú futballista játszik majd Magyarország 1200 településén március 27. és 31. között" - jelentette be dr. Bozóky Imre, az MLSZ elnöke. A program struktúrájából és országos lefedettségéből adódóan minden tehetséges gyerek számára lehetőség nyílik a labdarúgás magas szintű elsajátítására.

A Bozsik-program 2. alapgondolata a tehetségkutatás, gondozás és fejlesztés hármas egységére épül. Az utánpótlás-program célja, hogy tömegbázist teremtsen a magyar labdarúgás számára, a programban résztvevő gyermekek szakszerű, korszerű és életkori sajátosságaiknak megfelelő képzésben részesüljenek. Így biztosítható, hogy minél többen megszeressék a labdarúgást, és közülük minél többen legyenek profi labdarúgók.

A Bozsik-program 2. az egyesületekre épít és figyelmet fordít a lányok edzésére és képzésére is. Ez a kezdeményezés az első olyan program, amely jelentősen növeli a igazolt futballisták számát - az első év után 40 ezerről legalább három-négyszeresére emelkedik majd. Az MLSZ azzal is segíti a szülőket, hogy vállalja a gyerekek térítésmentes leigazolását.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!