Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Beckenbauer a lemondását fontolgatja

MTI
2002.03.18. 09:08
Franz Beckenbauer, a Bayern München elnöke nem kívánja meghosszabbítani 2003 novemberéig tartó mandátumát. Elképzelhetőnek tartja, hogy már a nyáron távozik, és kizárólag a 2006-os németországi világbajnokság szervezésére fordítja energiáját.

Az egyesület idén alakult át részvénytársasággá. Beckenbauer a felügyelőbizottság elnökeként Karl-Heinz Rummenigge alelnökkel és Uli Hoeness menedzserrel irányítja a klubot. Ezenkívül ő a vezetője a 2006-os vb szervezőbizottságának is.

- A koreai-japán közös rendezésű vb után elkezdődik az igazi munka, a következő négy évben napi 10-12 órát kell dolgoznom, és egyszerűen nem marad elég időm a Bayern Münchenre - mondta Beckenbauer. - A végleges döntést azonban csak nyáron hozom meg.

Német lapok szerint a "Császár" azért foglalkozik a távozás gondolatával, mert az új klubmodellben Rummeniggének, valamint Hoenessnek több beleszólási joga van az egyesületet érintő kérdésekbe, és ez már kisebb konfliktusokhoz vezetett a triumvirátus tagjai között.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?