Judit
3 °C
7 °C

Fellebbez a Dunaferr a pontlevonások ellen

MTI
2002.03.18. 19:24
Gróf András, a Dunaferr labdarúgócsapatát működtető kft. ügyvezető igazgatója hétfő délután arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a klub kedden küldi el fellebbezését a Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottságának keddi határozata ellen, amely pontlevonással büntette a klubot.

A fegyelmi bizottság február 21-i hatállyal fordulónként 3-3 pont levonását rendelte el a dunaújvárosiaktól, amíg nem fizetik ki az NB I/B-s Marcalinak Németh Viktor 3,75 millió forintos vételárát. A kapus a téli szünetben szerződött a Dunaferrhez és az élvonalbeli együttes a megadott határidőig nem utalta át az összeget.

Az MLL főmunkatársa, Burján Attila szerint hat pontot mindenképpen levonnak a Dunaferrtől.
"A dunaújvárosiak a múlt hét végén átutalták a Marcalinak a pénzt, ezért csak az első két tavaszi forduló után vesztettek hat pontot. Mivel ennek a döntésnek a fegyelmi szabályzat értelmében nincs halasztó hatálya, a kihirdetés után azonnal végre kell hajtani, függetlenül a fellebbviteli tárgyalás eredményétől. A levonást már figyelembe kell venni az NB I-es tabella elkészítésénél"- jelentette ki Burján.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?