Auguszta
-7 °C
0 °C

Pelé szerint esélytelenek a brazilok a vb-n

MTI
2002.03.19. 17:23
Pelé borúlátóan nyilatkozott Tokióban Brazília világbajnoki esélyeiről, mert véleménye szerint hiába vannak jó játékosaik, ha még mindig "nem állt össze" a csapat.

"Sok játékosunk Európában futballozik, ezért kevés idő jut a közös felkészülésre. Argentína, Anglia, Franciaország, Portugália és Olaszország már készen áll a nagy vizsgára" - vélekedett.

A koreai-japán közös rendezésű vb lehetséges győztesének kilétét firtató újságírói kérdésre Pelé megjegyezte, hogy eddig az Európában rendezett világbajnokságokat általában európai csapat nyerte, azok, amelyeket Latin-Amerikában bonyolítottak le, rendszerint dél-amerikai válogatott sikerét hozták.

"Azt hiszem, az idei versengés igazán különleges lesz. A japán nemzeti tizenegy az utóbbi időben sokat fejlődött. Véleményem szerint a szigetország csapata bejut a második körbe" - hangoztatta a vendéglátók iránti udvariasságból a hajdani háromszoros világbajnok, aki a Pfizer amerikai gyógyszergyár által, az egészséges szexuális élet népszerűsítésére szervezett tokiói internetes sajtótájékoztatón latolgatta a május 31-én kezdődő vb esélyeit.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!