Orsolya
9 °C
21 °C

Utólag tiltották el a dortmundi futballkapust

MTI
2002.03.19. 20:40
Négy mérkőzésre szóló eltiltást és pénzbüntetést kapott kirívó durvaságáért Jens Lehmann, a Borussia Dortmund kapusa. A német labdarúgó válogatott Oliver Kahn mögötti második kapusa a szövetség (DFB) sportbírósága előtt elismerte, hogy a vasárnapi bajnokin beletaposott a földön fekvő freiburgi Soumaila Coulibaly combjába. A játékvezető nem vette észre az esetet, amiért 11-es és piros lap járt volna. A fegyelmi bizottság a videofelvétel megtekintése után indított eljárást ellene.

- Minden érintettől elnézést kérek - mondta Lehmann, aki a DFB-nek írásban is beszámolt a történtekről. - Őszintén szólva úgy éreztem, eltörött a térdem, ezért akartam bosszút állni. Hirtelen cselekedtem, amikor rájöttem, mit teszek, már nem tudtam visszahúzni a lábam.

A forrófejű hálóőrt klubja pénzbüntetéssel sújtotta, melynek összegét nem hozták nyilvánosságra. Lehmann legközelebb április 20-án, az 1. FC Köln elleni bajnokin léphet pályára. Hogy az eset mennyire befolyásolja vb-részvételét, azt most még nem lehet tudni.