Nem szakad félbe a görög bajnokság

MTI
2002.03.26. 12:12
Görög politikusok és sportvezetők elutasították a Panathinaikosz javaslatát, amely arra vonatkozott, hogy a vasárnapi botrány miatt meghatározatlan ideig függesszék fel az elsőosztályú labdarúgó-bajnokságot.

- Amíg a lelátón nem lesz rend és nem lehet garantálni a meccsek biztonságos lebonyolítását, addig nem szabad folytatni a küzdelmeket. A kormánynak közbe kell lépni - érvelt Angelosz Fillipidesz, a Panathinaikosz elnöke. - A bírók évek óta az Olimpiakoszt támogatják, ilyen körülmények között az egésznek nincs semmi értelme. A hosszabbításban megítélt büntető jogos volt, de előtte a meccsen végig az ellenfélnek kedvezett a bíró.

- Óriási hiba lenne általánosítani - jelentette ki Evangelosz Venizelosz kulturális miniszter. - A verekedésért a Panathinaikosz vezetőit és játékosait terheli a felelősség, akik sportszerűtlen viselkedésükkel tovább szították az indulatokat. Az erőszak ellen fel kell lépni, ez nem vitás, de a bajnokság felfüggesztése nem lehet megoldás.

A liga még a héten foglalkozik a mérkőzésen történtekkel. A Bajnokok Ligája-negyeddöntőjében szereplő együttes Olimpiakosz elleni rangadója 1-1-gyel zárult, miután a rivális a hosszabbításban kapott büntetővel egyenlített. A lefújást követően a feldühödött Panathinaikosz-drukkerek a klub vezetőivel együtt a bíróra támadtak, akit arcsérülésekkel kellett kórházba szállítani. A televíziós felvételek szerint éppen Fillipidesz robbantotta ki a verekedést.  • Hírek
  • Személyi kölcsön