Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Nem szakad félbe a görög bajnokság

MTI
2002.03.26. 12:12
Görög politikusok és sportvezetők elutasították a Panathinaikosz javaslatát, amely arra vonatkozott, hogy a vasárnapi botrány miatt meghatározatlan ideig függesszék fel az elsőosztályú labdarúgó-bajnokságot.

- Amíg a lelátón nem lesz rend és nem lehet garantálni a meccsek biztonságos lebonyolítását, addig nem szabad folytatni a küzdelmeket. A kormánynak közbe kell lépni - érvelt Angelosz Fillipidesz, a Panathinaikosz elnöke. - A bírók évek óta az Olimpiakoszt támogatják, ilyen körülmények között az egésznek nincs semmi értelme. A hosszabbításban megítélt büntető jogos volt, de előtte a meccsen végig az ellenfélnek kedvezett a bíró.

- Óriási hiba lenne általánosítani - jelentette ki Evangelosz Venizelosz kulturális miniszter. - A verekedésért a Panathinaikosz vezetőit és játékosait terheli a felelősség, akik sportszerűtlen viselkedésükkel tovább szították az indulatokat. Az erőszak ellen fel kell lépni, ez nem vitás, de a bajnokság felfüggesztése nem lehet megoldás.

A liga még a héten foglalkozik a mérkőzésen történtekkel. A Bajnokok Ligája-negyeddöntőjében szereplő együttes Olimpiakosz elleni rangadója 1-1-gyel zárult, miután a rivális a hosszabbításban kapott büntetővel egyenlített. A lefújást követően a feldühödött Panathinaikosz-drukkerek a klub vezetőivel együtt a bíróra támadtak, akit arcsérülésekkel kellett kórházba szállítani. A televíziós felvételek szerint éppen Fillipidesz robbantotta ki a verekedést.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?