Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szerdán elárverezik Pelé világbajnoki mezét

MTI
2002.03.26. 16:03
Szerdán bocsátják árverésre Pelé legendás 10-es mezét, melyet az 1970-es labdarúgó-világbajnokság döntőjében viselt. A brazilok a mexikóvárosi Azték-stadionban 107 ezer néző előtt 4-1-re nyertek Olaszország ellen, az első dél-amerikai találatot Pelé szerezte.

A Christie,s aukciós ház 30-50 ezer font közötti összeget szeretne kapni a becses ruhadarabért, amelyen állítólag még a 32 évvel ezelőtt keletkezett fűfoltok is látszanak. A felajánló az olasz Roberto Rosato volt: Pelé állítólag vele cserélt mezt a lefújás után.

Az egykori brazil szövetségi kapitány, Mario Zagallo korábban kijelentette: szerinte csalás húzódik meg az árverés mögött.

"Ez azért nem lehetséges, mert az első félidőben hordott trikót nekem adta, a fiamnak még mindig megvan. Azt pedig, amelyikben a második 45 percet végigjátszotta, Chirol pályaedzőnek ajándékozta, azt az ő gyermeke őrzi" - közölte a 71 éves mester.