Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hamisítványnak tartják Pelé elárverezett mezét

MTI
2002.03.27. 16:49
Egy ismeretlenségbe burkolózó telefonáló 157 750 fonttal nyerte meg azt az árverést, amelyen az 1970-es labdarúgó-világbajnokság döntőjében pályára lépő Pelé 10-es számú meze volt a tét.

A londoni Christie,s aukciós ház eredetileg 30-50 ezer font körüli összegre számított, a minden várakozást felülmúló végeredmény óriási rekordnak számít ebben a "kategóriában". Az eddigi csúcsot az 1966-os vb-n győztes angol válogatott legendás játékosának, Geoff Hurstnek a trikója tartotta, amely 2000. szeptemberében 91 750 fontért kelt el.

A dél-amerikai futball-legenda által viselt becses ruhadarabot az olasz Roberto Rosato ajánlotta fel árverésre: Pelé állítólag vele cserélt mezt a lefújás után. Az egykori brazil szövetségi kapitány, Mario Zagallo korábban azonban azt mondta, hogy szerinte csalás húzódik meg az eset mögött.

- Ez azért nem lehetséges, mert az első félidőben hordott trikót nekem adta, a fiamnak még mindig megvan. Azt pedig, amelyikben a második 45 percet végigjátszotta, Chirol pályaedzőnek ajándékozta, azt az ő gyermeke őrzi - mondta a 71 éves mester.

A Christie,s szóvivője megjegyezte: hallottak Zagallo kijelentéséről, de megbizonyosodtak arról, hogy tényleg az eredeti mez kerül-e kalapács alá.