Ödön
1 °C
11 °C

Az Audi lesz a Bayern München szponzora

MTI
2002.04.04. 15:21
Július 1-jétől hat évig az Audi lesz a Bajnokok Ligája-címvédő Bayern München labdarúgócsapatának szponzora. A szerdai sajtótájékoztatón az autógyár vezetői nem árulták el, mekkora a támogatás mértéke, de az összeg nem éri el az évi 15 millió eurót, amennyit a korábbi főszponzor, az Opel fizetett a klubnak.

Az Audi ugyanakkor 50 gépkocsiból álló flottát biztosít a Bayern München elnökségi tagjai és játékosai számára kétmillió euró értékben. Az Opel, amely 1989 óta volt az egyesület főszponzora, két hónappal ezelőtt jelentette be, hogy júniusban felbontja az eredetileg 2003-ig érvényes szerződést.

Az új főtámogató a Deutsche Telekom: a cég 2008-ig 120 millió eurót áldoz a német sztárcsapatra. Emellett az Allianz biztosító 95 millió euróért vette meg 15 évre a müncheni stadion névhasználati jogát, az adidas sportszergyártó cég pedig 77 millió euróért tízszázalékos részesedést vásárolt az FC Bayern AG-ben.

Szakértők szerint ezzel a klub éves bevétele a szponzorpénzekből 40 millió euróra nő.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?