Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A következő idénytől Trapattoni lesz a Lazio edzője.

MTI
2002.04.09. 14:10
A következő idénytől Giovanni Trapattoni, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya lesz a Lazio vezetőedzője. A La Gazzetta dello Sport szerint, a 63 éves tréner még a héten aláírja két évre szóló szerződését Sergio Cragnottival, a római klub elnökével.

A Lazio ugyan januárban meghosszabbította Alberto Zaccheroni megállapodását 2004-ig, de az AS Romától elszenvedett 5-1-es vereség után a vezetőedző kegyvesztett lett. A Lazio négy fordulóval a bajnokság vége előtt csak a hetedik helyen áll, hátránya 18 pont az éllovas Internazionale mögött. Trapattonit a május 31-én kezdődő világbajnokság végéig köti szerződés a szövetséghez.

A világ egyik legsikeresebb klubedzője különböző csapataival összesen 20 címet gyűjtött. Korábban a Juventusnál, az AC Milannál, az Internazionalénál és a Bayern Münchennél is tevékenykedett. Hétszeres olasz, egyszeres német bajnok, a torinóiakkal 1985-ben BEK-et, 1984-ben KEK-et, 1977-ben és 1993-ban UEFA Kupát nyert. Az Internazionaléval 1991-ben lett első az UEFA Kupában.