Árpád
-2 °C
3 °C

Gazdasági vállalattá alakulhatnak a brazil fociklubok

MTI
2002.04.19. 12:13
A brazil kormány olyan törvényjavaslatot terjesztett a parlament elé, amely hatályba lépése esetén ugyanúgy szabályozná a futballklubok gazdálkodását, mint egy vállalatét.

Jelenleg a dél-amerikai ország labdarúgó egyesületei különleges státusszal rendelkeznek, s így rendszeresen elkerülik az ellenőrzéseket.

- A jogszabálynak köszönhetően átláthatóbb lesz a sportág és ez elősegíti a profizmus érvényesülését - mondta Fernando Henrique Cardoso köztársasági elnök. - A játékosok tisztában lesznek a jogaikkal és a kötelességeikkel.

Az utóbbi években több korrupciós és pénzügyi botrány rázta meg a brazil labdarúgást, s a szurkolók szerint ez az egyik oka annak, hogy a válogatott gyenge teljesítményt nyújtva gyakorlatilag csak utolsó pillanatban harcolta ki a részvétel jogát a május 31-én kezdődő, koreai-japán közös rendezésű világbajnokságon.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?