Judit
3 °C
7 °C

Kormánygarancia nélkül pályáznak az Eb-re az oroszok

MTI
2002.04.24. 16:35
Az Orosz Labdarúgó Szövetség annak ellenére megerősíti a 2008-as Európa-bajnokságra beadott pályázatát, hogy nem rendelkezik kormánygaranciával. Erről Alekszandr Tukmanov, az RFU elnöke beszélt.
- Mindenképpen kandidálunk. Remélem, hogy a kabinet határozata nem befolyásolja majd az UEFA-t a döntéshozatalnál - mondta.
A kormány azért szkeptikus, mert a Luzsnyiki stadionon kívül a többi létesítményt fel kellene újítani, ráadásul az infrastruktúra sem tökéletes, és a beruházások közel egymilliárd dollárba kerülnének.
Oroszország mellett Magyarország, Svájc Ausztriával, Görögország Törökországgal, Horvátország Bosznia-Hercegovinával, Skócia Írországgal együtt szeretne Eb-házigazda lenni, s van egy négyes - svéd, dán, norvég, finn - jelentkezés is.
A pályázatokat május 31-ig kell beadni, az UEFA végrehajtó bizottsága december 12-én vagy 13-án dönt a 2008-as kontinensbajnokság helyszínéről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?