Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Gellei Imre kijelölte a horvátok elleni keretét

MTI
2002.05.02. 19:37
Jövő szerdán 17 órakor a világbajnokságra készülő Horvátországot fogadja Pécsen a magyar labdarúgó-válogatott. Gellei Imre szövetségi kapitány együttesének erős riválissal kell szembenéznie, a vendégek jelenleg a 23. helyen állnak a FIFA ranglistáján, míg Magyarország a 68.

- Számítottam arra, hogy a horvátok, az előzetes hírek ellenére, majdnem a legerősebb csapatukkal jönnek - mondta Gellei Imre. - Rendkívül nehéz dolgunk lesz, de még egy olyan kisiklás nem következhet be, mint a Fehéroroszország elleni mérkőzésen. El kell hinnünk, hogy az esélytelenebb is győzhet. A meghívott 22 játékos közül a soproni Pintér Zoltán újonc.

A magyar keret:

kapusok: Király Gábor (Hertha BSC), Babos Gábor (NAC Breda)

védők: Fehér Csaba (NAC Breda), Kuttor Attila (Debrecen), Dragóner Attila (Ferencváros), Juhár Tamás (Vasas), Füzi Ákos (MTK), Lőw Zsolt (Újpest), Korolovszky Gábor (Újpest), Bódog Tamás (Mainz)

középpályások: Böőr Zoltán (Debrecen), Rósa Henrik (Dunaferr), Dárdai Pál (Hertha BSC), Pintér Zoltán (Sopron), Lisztes Krisztián (Werder Bremen), Molnár Balázs (Zalaegerszeg), Tóth Norbert (Vasas)

csatárok: Tököli Attila (Dunaferr), Fehér Miklós (FC Porto), Kenesei Krisztián (Zalaegerszeg), Waltner Róbert (Zalaegerszeg), Gera Zoltán (Ferencváros)

(biztonsági tartalékok: Szűcs Lajos (Ferencváros), Mátyus János (Cottbus), Molnár Zoltán (Dunaferr), Halmosi Péter (Haladás), Bárányos Zsolt (Lommel)

Akárcsak az A-válogatott, a Róth Antal szövetségi edző által vezetett olimpiai együttes is összeméri erejét Horvátországgal a jövő héten. A kedden 16.30 órakor kezdődő U21-es mérkőzés helyszíne - a horvát szövetség kérésére - Csáktornya helyett a Zágrábhoz közeli Zapresic lesz.

Az U21-es keret:

kapusok: Erdélyi, Szántai

védők: Horváth L., Gyepes, Pusztai, Bodor, Szélesi, Geri, Czeglédi

középpályások: Buzsáky, Makra, Fehér Z., Tóth B., Németh N., Károlyi, Cvitkovics,

csatárok: Juhász R., Torghelle

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!