Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gellei Imre kijelölte a horvátok elleni keretét

MTI
2002.05.02. 19:37
Jövő szerdán 17 órakor a világbajnokságra készülő Horvátországot fogadja Pécsen a magyar labdarúgó-válogatott. Gellei Imre szövetségi kapitány együttesének erős riválissal kell szembenéznie, a vendégek jelenleg a 23. helyen állnak a FIFA ranglistáján, míg Magyarország a 68.

- Számítottam arra, hogy a horvátok, az előzetes hírek ellenére, majdnem a legerősebb csapatukkal jönnek - mondta Gellei Imre. - Rendkívül nehéz dolgunk lesz, de még egy olyan kisiklás nem következhet be, mint a Fehéroroszország elleni mérkőzésen. El kell hinnünk, hogy az esélytelenebb is győzhet. A meghívott 22 játékos közül a soproni Pintér Zoltán újonc.

A magyar keret:

kapusok: Király Gábor (Hertha BSC), Babos Gábor (NAC Breda)

védők: Fehér Csaba (NAC Breda), Kuttor Attila (Debrecen), Dragóner Attila (Ferencváros), Juhár Tamás (Vasas), Füzi Ákos (MTK), Lőw Zsolt (Újpest), Korolovszky Gábor (Újpest), Bódog Tamás (Mainz)

középpályások: Böőr Zoltán (Debrecen), Rósa Henrik (Dunaferr), Dárdai Pál (Hertha BSC), Pintér Zoltán (Sopron), Lisztes Krisztián (Werder Bremen), Molnár Balázs (Zalaegerszeg), Tóth Norbert (Vasas)

csatárok: Tököli Attila (Dunaferr), Fehér Miklós (FC Porto), Kenesei Krisztián (Zalaegerszeg), Waltner Róbert (Zalaegerszeg), Gera Zoltán (Ferencváros)

(biztonsági tartalékok: Szűcs Lajos (Ferencváros), Mátyus János (Cottbus), Molnár Zoltán (Dunaferr), Halmosi Péter (Haladás), Bárányos Zsolt (Lommel)

Akárcsak az A-válogatott, a Róth Antal szövetségi edző által vezetett olimpiai együttes is összeméri erejét Horvátországgal a jövő héten. A kedden 16.30 órakor kezdődő U21-es mérkőzés helyszíne - a horvát szövetség kérésére - Csáktornya helyett a Zágrábhoz közeli Zapresic lesz.

Az U21-es keret:

kapusok: Erdélyi, Szántai

védők: Horváth L., Gyepes, Pusztai, Bodor, Szélesi, Geri, Czeglédi

középpályások: Buzsáky, Makra, Fehér Z., Tóth B., Németh N., Károlyi, Cvitkovics,

csatárok: Juhász R., Torghelle