Piroska
3 °C
4 °C

Botránnyal kezdődött a FIFA ülése

MTI
2002.05.03. 17:48
Botránnyal kezdődött a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottságának pénteki, rendkívüli ülése: Joseph Blatter elnök ügyvédje társaságában jelent meg, s meg akarta akadályozni, hogy Michael Zen-Ruffinen főtitkár nyilvánosságra hozza azokat az adatokat, amelyek őt valószínűleg kínosan érintik.

A testület azonban nem támogatta a 66 éves sportvezető tervét és felkérte Zen-Ruffinent, hogy ismertesse 23 oldalas dossziéjának tartalmát. Ezt követően Blatter újabb ötlettel állt elő: pontról pontra szeretett volna reagálni az elhangzó vádakra, a tagok azonban azzal fenyegetőztek, hogy ebben az esetben elhagyják a tárgyalótermet.

A főtitkár korábban egy interjúban közölte: szerinte az elnök őmiatta függesztette fel április 11-én - a titoktartási kötelezettség megsértésére hivatkozva - a FIFA pénzügyeit vizsgáló ad hoc bizottság tevékenységét. Tanúként ugyanis kompromittáló adatokat hozhatott volna napvilágra.

Eredetileg 16.30 órára hirdették meg a végrehajtó bizottság ülése utáni sajtótájékoztatót, de elképzelhető, hogy az éjszakába nyúlik a tanácskozás.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!