Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Botránnyal kezdődött a FIFA ülése

MTI
2002.05.03. 17:48
Botránnyal kezdődött a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottságának pénteki, rendkívüli ülése: Joseph Blatter elnök ügyvédje társaságában jelent meg, s meg akarta akadályozni, hogy Michael Zen-Ruffinen főtitkár nyilvánosságra hozza azokat az adatokat, amelyek őt valószínűleg kínosan érintik.

A testület azonban nem támogatta a 66 éves sportvezető tervét és felkérte Zen-Ruffinent, hogy ismertesse 23 oldalas dossziéjának tartalmát. Ezt követően Blatter újabb ötlettel állt elő: pontról pontra szeretett volna reagálni az elhangzó vádakra, a tagok azonban azzal fenyegetőztek, hogy ebben az esetben elhagyják a tárgyalótermet.

A főtitkár korábban egy interjúban közölte: szerinte az elnök őmiatta függesztette fel április 11-én - a titoktartási kötelezettség megsértésére hivatkozva - a FIFA pénzügyeit vizsgáló ad hoc bizottság tevékenységét. Tanúként ugyanis kompromittáló adatokat hozhatott volna napvilágra.

Eredetileg 16.30 órára hirdették meg a végrehajtó bizottság ülése utáni sajtótájékoztatót, de elképzelhető, hogy az éjszakába nyúlik a tanácskozás.