Jenő
-3 °C
6 °C

A FIFA alelnökei Blatter távozását követelik

MTI
2002.05.03. 20:33
Meg nem erősített hírek szerint a FIFA hét alelnöke közül öt Joseph Blatter elnök lemondását követelte a végrehajtó bizottság pénteki, maratoni hosszúságú ülésén. A sportvezető visszautasította a javaslatot.

Csung Mong Jun, a dél-koreai szövetség elnöke korábban elhagyta az üléstermet és hazautazott. A zárt ajtók mögött történteket úgy kommentálta, hogy a vb tagjaira "bombaként" hatottak Michel Zen-Ruffinen szavai, de részleteket nem árult el, csak annyit mondott: - Megalapítása óta a legnagyobb problémával néz szembe a szervezet.

Zen-Ruffinen korábban egy interjúban közölte: szerinte az elnök őmiatta függesztette fel április 11-én - a titoktartási kötelezettség megsértésére hivatkozva - a FIFA pénzügyeit vizsgáló ad hoc bizottság tevékenységét. Tanúként ugyanis kompromittáló adatokat hozhatott volna napvilágra.

A pénteki ülés nagy részét az tette ki, hogy a főtitkár ismertette a birtokában lévő bizonyítékokat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?