Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Doppingolt az UEFA Kupa döntős játékos

MTI
2002.05.06. 11:42
Egy vizsgálat során cannabinol nyomaira bukkantak a Feyenoord labdarúgócsapatában játszó lengyel Euzebiusz Smolarek szervezetében. A 21 éves válogatott támadót még márciusban, a PSV Eindhoven elleni UEFA Kupa-negyeddöntő után ellenőrizték. A Feyenoord vezetősége szerint a cannabisszármazék koncentrációja 20.3 nanogrammos volt a vizeletében. Az engedélyezett érték 15 nanogramm.

- Nagyon csekély a túllépés - mondta az esettel kapcsolatban Jan Swart menedzser. - Az alkotórész megtalálható néhány olyan élelmiszerben, amit Smolarek rendszeresen fogyasztott.

A cannabis bizonyos feltételekkel legálisan forgalmazható Hollandiában, ezért nem is szerepel a labdarúgó-szövetség tiltó listáján. Nemzetközi események esetében azonban más szabályok érvényesek. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az ártatlanságát hangoztató futballista számíthat-e eltiltásra.

A Feyenoord szerdán Rotterdamban UEFA Kupa-döntőt játszik a Borussia Dortmunddal. Smolarek biztonsági tartalékként szerepel a lengyelek vb-keretében.