Aliz
6 °C
14 °C

Bajnokságot vált a Celtic és a Rangers

MTI
2002.05.12. 17:59
A vasárnapi brit lapok a BBC-re hivatkozva arról számolnak be, hogy a Celtic és a Glasgow Rangers labdarúgócsapata a következő idénytől az angol másodosztályban szerepel.

Már tavaly is többször szóba került, hogy a két legjobb skót együttes nem hazája pontvadászatában indul, hanem az angol csapatok között. A Celtic és a Glasgow nem járult hozzá, hogy Skóciában az élvonalbeli klubok együtt értékesítsék a televíziós közvetítési jogokat, ezért a többi tíz csapat nélkülük akar saját ligát alapítani, a 2004-2005-ös idénytől.

David Burns, az Angol Labdarúgó Liga főigazgatója cáfolta az újságokban megjelent hírt. Ahhoz, hogy a Celtic és a Rangers a Premier League után második vonalnak számító First Divisionben szerepeljen, mindkét ország szövetségének jóváhagyása mellett az UEFA beleegyezése is szükséges.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?