Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ismét a Barcelona edzője Louis van Gaal

MTI
2002.05.17. 21:00
Bemutatták Louis van Gaalt, az FC Barcelona labdarúgócsapatának régi-új edzőjét. A holland tréner hároméves szerződést kötött a katalán klubbal.

- Örömmel jöttem vissza, de nem ígérhetek felelőtlenül bajnoki címeket - mondta van Gaal, aki Carles Rexachot váltja a kispadon. - Tudom, néhányan ellenezték, hogy újra én irányítsam az együttest, de remélem többen lesznek azok, akik mellém állnak. Szeretnék ismét nagy csapatot formálni a Barcelonából, s bízom abban, hogy nyugodt körülmények között dolgozhatok. Mindenki követ el hibákat, én azonban tanultam ezekből.

Az 50 éves van Gaal irányításával az Ajax Bajnokok Ligáját (1995), UEFA Kupát (1992), Világ Kupát (1995), európai Szuperkupát (1995), holland bajnokságot (1994, 1995, 1996), s Holland Kupát (1993) nyert. Az FC Barcelonával bajnoki címig (1998, 1999), Spanyol Kupa-győzelemig (1998), s európai Szuperkupa-elsőségig (1998) jutott, tavaly november 30-ig a holland válogatott szövetségi kapitánya volt. A kiváló edző azért távozott Barcelonából 2000 májusában, mert rendkívül keményen bírálták: nem volt képes alkalmazkodni a játékosok és a szurkolók felfogásához, "hollandosította" a csapatot, amikor túlzottan sok honfitársát szerződtette.

Az együttes a most zárult idényben negyedik helyen végzett a spanyol pontvadászatban, s ezzel biztosította helyét a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Van Gaal bemutatása közben jelentette be Joan Gaspart, az FC Barcelona elnöke, hogy elhunyt Kubala László, az 1950-es évek legendás labdarúgója.